Driver Booster - Download Free for Windows 11, 10, 8, 7

Driver Booster: Free updater for Windows 11/10. Renew drivers for graphics, USB, audio, screen, network, printer, and mouse efficiently.!
Get it now for FREE !

Driver Booster Driver Booster Download

Svjedočenje roditelja Nehrudina Skrenderija o novcu, i antiterorističkog istražitelja o tome kako je pronađen vojni arsenal među optuženima za terorizam

Nehrudin Skenderi ,Ardijan Đuraj , Ergim Silja i Mentor Belaća sjede na optuženičkoj klupi Suda u Prištini zbog optužbi za krivična djela u vezi sa terorizmom.

U petak je počelo saslušanje svjedoka, gdje su prvobitno dva roditelja optuženog Nuhredina. Saslušani su roditelji Nuhridina Skenderi. Njihovo saslušanje je održano po zahtjevu advokata Tom Gašija, koji je u ovom postupku branilac optuženog Nuhredina Skenderija. Svedočenje A. S. i N. S. se u potpunosti odnosilo na iznos novca koji je pronađen i oduzet tokom upad u kuću optuženog Skenderija.

A. S., majka pomenutog optuženog, izjavila je da je novac njen i da ga je naslijedila od oca kao poklon.

Na kraju svog svjedočenja tužilac Afrim Šefkiu je izjavio da ima primedbu i da iskazu svjedokinja nije iskrena.

Takođe, otac optuženog Nuhredin Skenderaj je naveo da je dio oduzetog novca naslijeđen, a ostatak zarađen tokom dvadeset pet godina rada u državi. Kuvajta.

Dalje u prostoriji, pozvan je da svjedoči svjedok kojeg je predložilo Tužilaštvo N. H., koji je na funkciji šefa istrage u Odjeljenju za borbu protiv terorizma.

Isljednik H. je naveo da su podignute sumnje o optuženom. pošto je Odjel za borbu protiv terorizma dobio informaciju od jednog od svojih strateških partnera iz američkog State Departmenta, odnosno FBI-a.

„Ovaj slučaj je počeo nakon što su dobili informacije i izvještaje naših strateških partnera da su osobe Abu Salih al Kosova – Ardian Gjuraj i Alhur al Balkani – Nuhredin Skenderi, predvodi grupu ljudi koji su bliski povezani sa komandom ISIS-a, tačnije Abu Talha al Nuhajiri”, rekao je svjedok i dao pojašnjenja kako je hapšenje optuženog izvršeno podsticanjem krivičnog djela.

“Preko naših strateških partnera shvatili smo da su oni zainteresovani za kupovinu oružja za izvođenje terorističkog napada, tačnije RPG ili ručnog minobacača.

Prijavili smo tužilaštvu, podnet je zahtjev za donošenje uredbe za stimulisanje slučaja, naredba je primljena i mi smo postupili po toj naredbi.

Pitanje mu je postavio i advokat Hadži Milaku, koji je branilac optuženog Ergima Silje. U jednom Od mnogih pitanja Milakua, svjedok je pojasnio da Ergim Silja nije bio deo stimulacije i da je uhapšen u Prištini.
Istražitelj je priznao kako mu je Ergim Silja ispričao o oružju koje se nalazi u blizini njegove kuće. „Tokom razgovora Ergim kaže da se u blizini njegove kuće nalazi skrovište oružja, odmah obavještava tužioca i nastavljamo na mjesto događaja. zajedno sa svim jedinicama koje su bile potrebne.

Otišli smo na lice mjesta sa Ergimom, on je rekao da postoje dva mjesta i da tačno u milimetar zna gdje su lokacije. Sačekali smo EODI koji se bavi deminiranjem opasnih eksplozivnih naprava. Tamo smo našli dosta oružja”, rekao je s tim u vezi svjedok, a naredna ročišta zakazana su za 14. i 15. septembar, gdje će se nastaviti saslušanje svjedoka iz Odjeljenja za borbu protiv terorizma./Kallxo

Go to TOP