Driver Booster - Download Free for Windows 11, 10, 8, 7

Driver Booster: Free updater for Windows 11/10. Renew drivers for graphics, USB, audio, screen, network, printer, and mouse efficiently.!
Get it now for FREE !

Driver Booster Driver Booster Download

Sutra popodne destabilizacija vremenskih prilika i na Kosovu, očekuje se grmljavina praćena gradom

Izvor: Meteobalkan

Konačno, “komad” nestabilnog vazduha iz susednih zemalja može da prodre na Kosovo, izazivajući snažnu, ali privremenu destabilizaciju atmosferskih prilika u našoj zemlji prenosi Kosova.info

Na Kosovu se sutra očekuje sunčano i oblačno. Poslijepodne se očekuje jaka konvektivna kretanja koja će usloviti lokalne pljuskove sa grmljavinom, i mogućnošću grada. Postoji mogućnost stvaranja neke snažne prolaznog prodora u pojedinim regijama naše države.

U poslijepodnevnim i večernjim satima očekuje se znatno smanjenje temperatura, posebno u područjima gde su najavljeni pljuskovi.

U Albaniji, Sjevernoj Makedoniji, Crnoj Gori i istočnom delu Republike Kosovu sutra se očekuje sunčano, a ponegdje i oblačno. U poslijepodnevnim satima na sjeveru i istoku susjedne Albanije, sjeveru Crne Gore i sjeveru i istoku Sjeverne Makedonije očekuju se lokalni razvoji lokalnog nevremena sa kišom sa grmljavinom, grmljavinom i gradom. Na ovim područjima će se osjetiti prolazno sniženje temperatura.

Vrijeme se odmah popravlja u ponedjeljak kada nas očekuje vruć, stabilan i sunčan dan. U utorak vrlo toplo i sunčano sa dosta vrućim vjetrovima južnog i jugozapadnog smjera.

Srijeda buran dan. U početku će puhati vrući vjetrovi juga i jugozapada, a potom dolaskom hladnog fronta i vetrova sjeverozapadnog i sjevernog smjera.

U srijedu popodne nas očekuje prodor hladnog fronta, a zatim postepeno u pojedinim dijelovima Albanije i Sjeverne Makedonije. Intenzivan toplotni val privremeno prestaje u mnogim dijelovima naših teritorija. Očekuje se pad temperatura u celom regionu, izraženiji na Kosovu.

Go to TOP