Driver Booster - Download Free for Windows 11, 10, 8, 7

Driver Booster: Free updater for Windows 11/10. Renew drivers for graphics, USB, audio, screen, network, printer, and mouse efficiently.!
Get it now for FREE !

Driver Booster Driver Booster Download

Šta da vozila nisu bila blindirana! Čak šest oružanih napada u roku od dvije sedmice na graničnu policiju na severu

Šesti put u dvije sedmice napadnuti su granični policajci. Ovog puta napad se dogodio u Zupču u Zubin-Potoku. Kako je saopštila policija, osim materijalne štete, u napadu vatrenim oružjem niko nije povređen. Za razliku od drugih napada, ovoga puta je ovaj teroristički čin osudila Srpska lista koja je dan ranije pozivala na sveopštu neposlušnost republičkoj Vladi. Put prema Zupču Zubin-Potok je bio blokiran za kretanje od utorka ujutro, nakon napada na graničnu policiju prenosi Kosova.info.

Dok nije bilo povređenih policajaca ipak su na vozilu vidljivi tragovi projektila na njihovom vozilu. Slučaj su potvrdili i iz policije, saopćivši da su pojačali policijske mjere kako bi osigurali sigurnost policijskih službenika i građana.

„Danas u ranim jutarnjim satima potvrđujemo da je napadnuta jedinica granične patrole u selu Zupč u Zubin-Potoku. Povodom ovog slučaja preduzete su sve hitne policijske radnje, gdje su na lice mjesta izašle policijske jedinice Policijske stanice Zubin-Potok i saopštile da je granična jedinica napadnuta vatrenim oružjem. Osim materijalne štete na vozilu, povrijeđenih nije bilo. Policija Kosova, u saradnji i koordinaciji sa pravosuđem, preduzima sve neophodne istražne radnje u vezi sa slučajem, uz pojačavanje policijskih mera kako bi se obezbedila bezbednost policajaca i građana.

Jutarnji napad na Kosovsku policiju u Zubin-Potoku je šesti u dve nedelje. Dana 15. aprila objavljeno je da su policajci napadnuti kalašnjikovima i ručnim bombama, četvrti u tri dana. Napadi na policiju nastavljeni su i dan kasnije, kada je eksplozivnim napravama napadnut automobil policajaca u Šarpeju kod Jarinja. Policija do sada nije identifikovala nijednog osumnjičenog koji su učestvovali u istim.

Istražne radnje za slučaj nastavljene su do utorka do podneva na mjestu događaja. Nakon nekoliko sati put je oslobođen za saobraćaj, a policijska oklopna vozila su napustila mesto napada.

Uzastopni napadi na policajce, prema riječima portparola Bakija Keljanija, imaju za cilj stvaranje nesigurnosti na sjeveru zemlje.

“Pozivajući se na ove slučajeve koji su se desili proteklih dana, počevši od 13. aprila pa u kontinuitetu do danas, vidi se da postoji naznaka da je situacija krhkija ili da se pogoršava u sjevernom dijelu zemlje”, rekao je.

Za razliku od drugih napada, onaj u Zubinom Potoku osudila je i Srpska lista. Ova stranka je saopštenjem za javnost pozvala građane na suzdržanost nakon što je dan ranije pozivala na neposlušnost.

“Ovaj incident ima za cilj da destabilizuje prilike, ali i da pokuša da Srbe predstavi kao neke siledžije, što nije tačno. Pozivamo sve građane da se uzdrže. Kako ne bi upali u provokacije i ne dozvolili da ovakvi incidenti ugroze prijeko potreban mir na ovim prostorima. Ko god je ovo uradio, ne misli dobro srpskom narodu”, navodi Srpska Lista u saopštenju.

https://bih.kosova.info/2022/04/26/cudna-reakcija-srpske-liste-povodom-napada-na-policiju-pokusavaju-predstaviti-srbe-kao-siledzije/

Napad Zubinog Potoka u Zupču osudio je i direktor Kancelarije za Kosovo u Vladi Srbije Petar Petković. Prema njegovim rečima, tenzije na severu nemaju veze sa Srbima. OEBS je u međuvremenu pozvao na istragu o napadu. /Kosova.info.

https://bih.kosova.info/2022/04/26/petkovic-najostrija-osuda-povodom-napada-na-vozilo-kps-a-ovo-nema-veze-sa-srbima/
Go to TOP