Driver Booster - Download Free for Windows 11, 10, 8, 7

Driver Booster: Free updater for Windows 11/10. Renew drivers for graphics, USB, audio, screen, network, printer, and mouse efficiently.!
Get it now for FREE !

Driver Booster Driver Booster Download

Srpska lista osuđuje napade na novinare na severu, i najavljuju tužbu protiv novinara kome je slomljena ruka

Bivši gradonačelnik opštine Leposavić Zoran Todić i član Predsedništva Srpske liste Slavko Simić zajedno sa svojim advokatom podneli su zajedničku tužbu zbog dešavanja u Leposaviću 16. juna, u kom je slučaju povređeno više novinara.

Dvojac Srpske liste tvrdi da je novinar Pljeurat Saljihi, kome su neidentifikovani napadači tokom protesta ispred objekta opštine Leposavić slomili ruku, na Fejsbuku i u medijima objavio, kako kažu Todić i Simić, lažne dokaze o događajima koji su se desili 16. juna.

“Bivši gradonačelnik Leposavića Zoran Todić i član Predsedništva Srpske liste Slavko Simić danas su sa svojim advokatom Nebojšoj Vlajićem sastavili zajedničku tužbu protiv medijskog radnika Pleurata Salihua koji ih je na svom profilu društvene mreže Facebook i u pojedinim medijima iz Prištine lažno, bez ikakvog osnova, dokaza ili utemeljenja doveo u vezu sa napadom na novinare u Leposaviću 16. juna.

Takođe, advokat Todića i Simića prijavom, odnosno tužbom će obuhvatiti i ministra lokalne samouprave u Vladi u Prištini Elberta Krasnićija zbog lažnih i neosnovanih optužbi koje je objavio na njihov račun na društvenim mrežama i u nekim od medija iz Prištine, označivši ih lažno kao “vođe kriminalne grupe” jer su se sa narodom okupili da mirno protestuju ispred zgrade opštine Leposavić.” kaže se u saopštenju Srpske liste.

Oni su takođe optužili ministra lokalne samouprave Eljberta Krasnićija za lažne i neosnovane optužbe, etiketirajući ih kao vođe kriminalnih grupa.

Reč je o apsolutnim lažima koje predstavljaju direktnu i nedopustivu pretnju i crtanje mete na čelo kako Todiću i Simiću, tako i svim građanima Leposavića koji se tri nedelje okupljaju da mirno brane svoja osnovna ljudska prava.

Jedini cilj ovakvih pretnji jeste da se Todić i Simić, kao i srpski narod u Leposaviću i širom severa zastraše kako bi odustali od borbe za svoje legitimne interese i suprotstave se Kurtijevom teroru, što se nikada neće dogoditi. S tim u vezi, pravni zastupnik Todića i Simića tužbu će podneti sutra.”, kaže se između ostalog. stvari u reakciji.

U saopštenju pokušavaju da kroz izvitopiren narativ poistovete policiju kao mehanizam lične agende premijera Kosova Aljbin Kurtija prema kosovskim Srbima kroz teror nad miroljubivim protestantnima. Takođe postavljaju u ulogu sudije i tužioca i na bona fide način amnestiraju osumnjučene zbog njihove etničke pripadnosti.

“Predstavnici opštine Leposavić u ime Srpske liste jasno i nedvosmisleno su osudili svaki napad na novinare i istakli da je takvo ophođenje nedopustivo, te da su se uvek i u svakoj prilici vodili isključivo takvim načelima.

Srpski narod na severu Kosova mesecima trpi svakodnevnu represiju i teror Aljbin Kurtija i brutalnost pripadnika njegovih specijalnih jedinica Kosovske policije koji na brutalan način maltretiraju miroljubivi srpski narod, izazivaju tenzije i hapse kosovske Srbe bez ikakvih dokaza i krivice, kao u slučaju Dušana Obrenovića, Radoša Petrovića, Miluna Milenkovića, Nemanje Vlaškovića i Dalibora Spasića koji stradaju bez ikakve krivice.

Činjenice koje mogu da potvrde i pripadnici i predstavnici misije Kfor jeste da građani Leposavića gotovo tri nedelje mirno i dostojanstveno protestuju ispred zgrade opštine, kao i da su Todić i Simić u više navrata pregovarali sa predstavnicima KFOR-a upravo s ciljem smirivanja tenzija na terenu koje podiže Priština svojim jednostranim akcijama i stalnim provokacijama.” kraj saopštenja.

Go to TOP