Srbijanski poslanik Goran Rakić priznao krivicu pred sudom republike Kosova, osuđen je na 3 mjeseca uslovne i novčane kazne od 1.000

Osnovni sud u Prištini osudio je Gorana Rakića na uslovnu kaznu zatvora u trajanju od 3 mjeseca i novčanu kaznu od 1.000 evra, koji je optužen da u svojstvu ministra za zajednice i povratak nije pravilno dostavio podatke tražene u obrascu za deklaracija o bogatstvu.

Predmetnu presudu objavila je u srijedu sudija Naime Krasnići-Jašanica, nakon što je sud prethodno odobrio sporazum o priznanju krivice, prenosi Kosova.info

Naime Goran Rakić sada obavlja funkciju poslanika SNS u Srbiji, ujedno je bio i predsjednik liste Srpske do poslije terorističkog napada u Banjskoj kada je odgovornost preuzeo Milan Radoičić koji je bio podpredsjednik Srpske liste.

Prema ovoj presudi, kazna zatvora od 3 mjeseca neće biti izvršena ako optuženi Rakić u roku od jedne godine ne počini drugo krivično djelo.

U međuvremenu, optuženi Rakić je dužan da plati kaznu od 1.000 evra u roku od 15 dana od pravosnažnosti presude, piše “Zakletva pravde”.

Prema presudi, ako isto lice ne može da plati kaznu novčanom kaznom, ta kazna će biti zamijenjena kaznom zatvora tako što će se za jedan dan zatvora obračunati iznos od 20 eura.

Takođe, optuženi Rakić je obavezan da plati troškove postupka koliko mu sud obračuna i iznos od 100 eura za sudsku taksu.

Go to TOP