Srbijanska policija uhapsila direktora u opštini Leposavić, sina zamjenika ministra Radimirovića

Ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja saopštio je da je direktor Uprave u opštini Leposavić, takođe sin zamjenika ministra za povratak i zajednice Nikole Radimirovića, danas uhapšen od strane srbijanske policije i odveden u policijsku stanicu u Raški.

Svečlja je rekao da je Radimirovića uhapsila srpska policija i da se zajedno sa svojom vjerenicom nalazi u stanici srpske policije u Raškoj.

On je rekao da do ovog hapšenja dolazi samo zato što je Nikola deo kosovskih institucija.

U međuvremenu, zatražio je od Beograda da ih hitno oslobodi i prekine pritisak.

Cijela objava:

Direktora Uprave u opštini Leposavić, sina zamjenika ministra Ministarstva za povratak i zajednice Nikole Radimirovića, uhapsila je danas srpska policija i poslala u srpsku policijsku stanicu u Raškoj. On i njegova vjerenica su uhapšeni samo iz razloga što je Nikola deo institucija Republike Kosovo i što su zajedno sa ocem kontinuirano odolevali pritiscima Beograda i njihovih bandi.

Ovo nepravedno hapšenje je takođe dokaz destruktivnog i destabilizirajućeg pristupa srpske vlade i osvjete nakon jučerašnjeg uspjeha Kosova i njihovog neuspjeha da zaustave odluku da Kosovo bude domaćin Mediteranskih igara 2030. godine.

Tražimo od Beograda da hitno oslobodi direktora Radomirovića i njegovu vjerenicu i da zaustavi pritiske i nezakonite radnje protiv građana Kosova, posebno onih srpske nacionalnosti koji su lojalni svojoj državi, Republici Kosovo, i u službi svih njenih građana .

Go to TOP