Srbija: Vučić i članovi Vlade čestitali Ramazanski Bajram

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je Ramazanski Bajram Reisu-l-ulemi Islamske zajednice Srbije i glavnom muftiji i predsedniku mešihata Islamske zajednice u Srbiji, kao i svim vernicima islamske veroispovesti.

Vučić je „uz najiskrenije želje da radost velikog praznika bude nadahnuće za složno delovanje na jačanju tolerancije i dalje snaženje skladnih međuverskih odnosa“ poručio kako „čvrto veruje da će Bajram biti plemeniti podsticaj da u duhu zajedništva i prijateljstva nastavimo složni rad na razvoju naše zemlje, svesni da jedino u istinskom zajedništvu možemo da budemo spremni za valjane odgovore pred izazovima savremenog sveta“.

„Toplo Vam zahvaljujem što ste vašim delima, prožetim porukama večne i neprolazne Božje ljubavi, doprineli sveukupnom snaženju naše Republike Srbije, na dobrobit svih naših građana“ naglasio je Vučić i poželeo da uz „dobro zdravlje, blagostanje i sreću Vama i vašim porodicama, želim da praznične dane provedete u duhovnoj radosti i obilju svakog dobra!

Vučić je na kraju čestitke uputio tradicionalni pozdrav „Bajram šerif mubarek olsun“.

Čestitke Brnabić i ministara

Premijerka tehničke Vlade Srbije Ana Brnabić, kao i ministri takođe su čestitali Ramazanski bajram građanima Srbije muslimanske veroispovesti.

“U ime Vlade Republike Srbije i svoje lično ime želim vam da predstojeći praznik provedete u zdravlju, miru i radosti, okruženi svojom porodicom i bližnjima”, navodi se u čestitki premijerke Brnabić.

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja tehničke Vlade Darja Kisić poželela je da “Ramazanski bajram donese ljubav, slogu, a pre svega blagostanje i radost” u domove i da “praznik bude nadahnuće da su tolerancija, međusobno razumevanje i saradnja, put ka daljem prosperitetu našeg društva”..

Ministarka kulture i informisanja Maja Gojković u tehničkoj Vladi Srbije uputila je srdačne čestitke povodom Ramazanskog bajrama, u želji da “praznične dane provedu u miru, ljubavi i blagostanju”.

“Izazovna vremena poput današnjih podsećaju nas da je od suštinske važnosti okrenuti se istinskim vrednostima. Neka zato ovaj veliki praznik osnaži vrline solidarnosti, tolerancije, međusobnog razumevanja i poštovanja”, istakla je Gojković.

U ime Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja tehničke Vlade Srbije i u svoje ime ministar Branko Ružić svim građanima islamske veroispovesti poželeo da praznik provedu sa najbližima u zdravlju, miru i ljubavi.

Comments

Be the first to comment on this article

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Go to TOP