Driver Booster - Download Free for Windows 11, 10, 8, 7

Driver Booster: Free updater for Windows 11/10. Renew drivers for graphics, USB, audio, screen, network, printer, and mouse efficiently.!
Get it now for FREE !

Driver Booster Driver Booster Download

SDZ: Nisam tvrdoglav, nego principijelan. Politika se ne može posmatrati izolovano od etike i vrijednosti!

Republički premijer Aljbin Kurti odgovorio je na saopštenja međunarodnih saveznika koji ga smatraju teškim i tvrdoglavim partnerom prenosi Kosova.info

Kurti je u intervjuu za nemački list “Süddeutsche Zeitung” rekao da nije tvrdoglav, već principijelan.

„Ne mislim da sam tvrdoglav, ja sam principijelan. Politika se ne može posmatrati izolovano od etike i vrijednosti”, ustvrdio je.

Takođe, premijer Kurti kaže da je saslušao svoje prijatelje i međunarodne partnere kada su od njega tražili da odloži izbore u četiri severne opštine naseljenih većinski kosovskim Srbima, kao i da mjesto polaganja zakletva gradonačelnika u ovim opštinama pomjeri na drugom mjestu.

„Gradonačelnici opština treba da idu u svoje kancelarije, ili da rade svoj posao putem Zoom-a?“, upitao je predsjednik Republičke Vlade Kosova.

Kurti je tokom intervijua za SDZ otkrio i detalje razgovora koje je vodio sa aktuelnim srbijanskim predsjednikom Aleksandar Vučićem tokom sastanaka u Briselu.

„Kada sretnem gospodina Vučića, uvek mi se čini da želi da se vrati u prošlost: Nekad u 1999. godinu kada smo oslobođeni, nekad pre 2008. kada smo proglasili nezavisnost, a nekad pre 27. februara ove godine, kada je rekao “Da, sporazumu koji je EU predstavila u Briselu, ali koji on nije potpisao”, rekao je premijer Kurti.

Isto je odgovoreno i tokom krize oko pitanja zamene srbijanskih predratnih registrarskih oznaka tadašnjih okruga na Kosovu i preregistacije na one Republike Kosova kao što je to slučaj u čitavoj zemlji pa i u opštinama naseljenim većinski kosovskim Srbima južno od Ibra u novembru prošle godine, kada je visoki predstavnik Evropske unije za vanjsku politiku i sigurnost Žozep Borelj izjavio da je Kurti “ne”konstruktivan.

“Nisam tvrdoglav, principijelan sam”, odgovorio je na pitanja novinara Majkl Martinsa.

Go to TOP