Driver Booster - Download Free for Windows 11, 10, 8, 7

Driver Booster: Free updater for Windows 11/10. Renew drivers for graphics, USB, audio, screen, network, printer, and mouse efficiently.!
Get it now for FREE !

Driver Booster Driver Booster Download

SAD treba da podrži demokratije poput Kosova, a ne ruski satelit(Srbiju)

Prevod i adaptacija: Berzat Berzati

Američki kongresmen Riči Tores kritikovao je stav Bajdenove administracije prema Kosovu. U video poruci, kongresmen iz reda demokrata iz Njujorka, koji je i kopredsedavajući Kluba za pitanja Albanaca u Kongresu, u video poruci kritikuje stav Stejt departmenta i ukazuje na značaj podrške Kosovu prenosi Kosova.info

U nastavku možete pogledati i pročitati čitavo obraćanje kongresmena Toresa:

Borba za vlast između demokratije i autokratije je glavni izazov 21. veka, zašto onda Stejt department Sjedinjenih država stvara pogrešnu procenu o demokratskom Kosovu čineći ustupke Srbiji, zemlji koja postaje sve više autokratska.

U periodu od 16 godina Kosovo je postalo najdemokratskija zemlja na zapadnom Balkanu. Kada su Sjedinjene države trebale zemlje da prihvate avganistanske izbjeglice nakon povlačenja SAD iz Afganistana, Kosovo je bilo među prvima koji su to učinili.

Kosovo je nepokolebljivi saveznik SAD, dok je Srbija dugo bila satelit u orbiti Rusije i Kine.

Srbija je odbila da uvede sankcije zbog ilegalne ruske agresije na Ukrajinu i ratnih zločina Vladimira Putina nad ukrajinskim civilima. Uvezla je oružane sisteme iz Rusije kršeći američke zakone kao što je CAATSA.

A postoji čak i anketa koja otkriva da je Vladimir Putin najpopularniji strani lider u Srbiji, uprkos svojim ratnim zločinima. Imajući u vidu ove činjenice, neko se pita zašto Stejt department Sjedinjenih država insistira na ustupcima državi satelitu Rusije na račun stabilnog demokratskog saveznika poput Kosova.

Vrijeme je da Stejt department Sjedinjenih država da svoju podršku postavi tamo gde leže naše vrednosti, iza istinskih demokratija kao što je Kosovo, koje je steklo pravo na globalno priznanje i integraciju kao nezavisna država. Sjedinjenje države više ne treba da se zavarava srbijanskm režimom koji igra obe strane.

Jedan diplomata je jednom rekao da se ne može sjediti u dvije stolice u isto vrijeme, posebno kada su te dvije stolice SAD i Rusija, demokratija i autokratija, koje su daleko jedna od druge.

Amerika mora nedvosmisleno stati uz svoj najveći izvoz DEMOKRATIJU!”, zaključio je kongresmen iz reda demokrata svoje obraćanje. /Kosova.info

Go to TOP