Driver Booster - Download Free for Windows 11, 10, 8, 7

Driver Booster: Free updater for Windows 11/10. Renew drivers for graphics, USB, audio, screen, network, printer, and mouse efficiently.!
Get it now for FREE !

Driver Booster Driver Booster Download

RSE: Srbijanskoj telekomunikacionoj kompaniji MTS oduzeta licenca za poslovanje na Kosovu

“Telekom Srbije” saopštio je da je prihvatio odluku Agencije za registraciju preduzeća (ARBK) Vlade Kosova da kompanija MTS d.o.o. oduzeta mu je dozvola za obavljanje delatnosti jer “član uprave preduzeća ima pasoš Republike Srbije”.

Međutim, 1. avgusta, kosovsko Ministarstvo industrije, preduzeća i trgovine objavilo je spisak desetina kompanija sa spornim adresama u dokumentima o registraciji, za koje je rečeno da će im biti oduzete radne dozvole.

Među ovim kompanijama je i MTS d.o.o. – sestrinska kompanija državnog telekomunikacionog operatera Srbije “Telekom Srbija”, koja je osnovana 2015. godine na osnovu Briselskog sporazuma, koji su Kosovo i Srbija postigle u okviru dijaloga za normalizaciju odnosa.

U dokumentima koje je dostavio RSE iz nadležnog ministarstva, MTS d.o.o. je registrovan u Severnoj Mitrovici kao operater u sistemu Srbije, i to na adresi „Mitrovica Kosovo, Republika Srbija“.

Sedište ove kompanije je u Severnoj Mitrovici, opštini na severu Kosova, naseljenoj srpskom većinom. Ova kompanija takođe ima filijale u drugim srpskim naseljima na Kosovu: Leposavić, Zubin Potok, Gračanica, Šerpce i Ranilug.

S druge strane, u “Telekomu Srbije” su istakli da odluka o oduzimanju dozvole za rad ne može biti sprovedena jer je “činjenično i pravno neosnovana i suprotna principima, evropskim standardima i međunarodnim pravom”.

Iz ove kompanije dodaju da će se žaliti na ovu odluku.

“Telekom Srbija će učiniti sve da zaštiti interese svih građana na Kosovu koji koriste usluge kompanije i više od 250 zaposlenih”, navodi se u saopštenju.

Privatnoj nacionalnoj televiziji Klan Kosova prvobitno je oduzeta dozvola za rad, pošto su se u registracionim dokumentima dva grada Kosova – Peć i Đakovica – pojavila kao deo Srbije.

Ministarstvo industrije optužilo je Klan Kosova za “kršenje Ustava Kosova”, ali je ovaj medij odbacio optužbe, ističući da je došlo do tehničke greške koja je ispravljena.

Klan Kosova se potom obratio Privrednom sudu Kosova, koji je 3. avgusta odložio izvršenje rešenja Ministarstva industrije, preduzeća i trgovine do donošenja konačne odluke.

Go to TOP