Redžepi sa tribine u Severnoj Mitrovici izrazila spremnost za iznalaženje rešenja

Severna Mitrovica, 28 Mart 2024
Pripremio: Berzat Berzati

Zamenica premijera za nevećinske zajednice i ljudska prava u Vladi Republike Kosova Emilija Redžepi je sa konferencije Centru građanske energije – CEC u Severnoj Mitrovici, 28. marta u prisustvu aktivisti civilnog društva, predstavnika međunarodnih organizacija i medija istakla važnost međuetničkog dijaloga i raznih izazova zajedničkog suživota u ovoj opštini prenosi Kosova.info

Ona je istakla da samo zajedno i solidarno na Evropskom putu možemo napredovati:

“Svi zajedno ujedinjeni i solidarni na progresivnom Evropskom putu, druge alternative nema!”

Takođe je istakla optimizam da je upravo razgovor i debata način kako na najbolji način pronaći najbolje rešenje u interesu svih građana Kosova.

Direktor organizacije “ACDC” Dušan Radaković je tokom obraćanja ocenio da je projekat započeo pre dve godine i da je uprkos brojnim problemima i izazovima na terenu ovaj projekat uspešno realizovan.

Inače konferencija je organizovana od NVO Centar za zastupanje demokratske kulture – ACDC u okviru projekta „Promovisanje međuetničkog dijaloga u lokalnoj samoupravi“. Gde je takođe bilo moguće govoriti o položaju nevećinskih zajednica i predstaviti rezultati te kako oni mogu pomoći životu lokalnih zajednica te povećanje nivoa međuetničke interakcije i saradnje između različitih zajednica u opštinama Severna Mitrovica i Zvečan. Uz podršku američke organizacije Nacionalna zadužbina za demokratiju (NED).

Go to TOP