Redžepi odlazi na Molitveni doručak u Vašingtonu: Poziv vidim kao potvrdu ispravnosti onoga što radim, i ohrabrenje za nastavak reforma koje svakodnevno postižemo

Zamjenica premijera Emilija Redžepi pozvana je na Nacionalni molitveni doručak koji će biti organizovan u Vašingtonu 30. januara do 2. februara 2024. godine.

Redžepi , ide u svojstvu zamjenice premijera Republike Kosova, dodaje se, s ponosom će podržati ove važne vrijednosti i pružiti podršku inicijativi koja promoviše međusobno razumijevanje i saradnju među ljudima bez obzira na njihove vjerske ili kulturne razlike.

U pozivu je navedeno da je učešće u ovom okupljanju prilika za jačanje međusobnih odnosa i veza visokih američkih zvanica i ličnosti iz više od 140 država. Nacionalni molitveni doručak tradicionalno okuplja predsjednika i članove Kongresa SAD, svjetske državnike i bitne ličnosti iz političkog i javnog života.

„Počastvovana sam ovom pozivnicom koju vidim prvenstveno kao priznanje strateškim reformama koje sprovodimo u Vladi Kosova i kao potvrdu ispravnosti onoga što radim, i ohrabrenje u nepokolebljivoj privrženosti naše vlade u evropskoj i evroatlantskoj politici “, ocijenila je zamjenica premijera Redžepi.

“Ovaj događaj pruža priliku za izgradnju mostova između različitih zajednica, te je Redžepi počastvovana što može biti dio ove inspirativne manifestacije”, stoji u saopštenju.

Domaćin Molitvenog doručka predsjednik SAD-a će održati počasni govor, a doručku će prisustvovati i lideri i političari iz preko 140 zemalja svijeta.

Go to TOP