Redžepi čestitala Novu godinu: Pružimo jedni drugima ruku i stvarajmo bolje okruženje za našu djecu

Zamjenica premijera Emilija Redžepi uputila je čestitku građanima Republike Kosova za Novu godinu sa željom da 2024. dočekaju u zdravlju, miru i radosti, sa optimizmom i vjerom u vedriju i ljepšu budućnost.

Vlada Kosova u 2023. uspjela realizirati veliki broj zacrtanih ciljeva te izvršiti sve zakonske i ustavne obaveze, a u finansijskom smislu godinu okončati sa budžetskim suficitom. To je, ističe, dobar znak da će Vlada i u 2024. godini nastaviti s razvojnim projektima i mjerama koje donose bolje uslove za život svih građana a posebno ne većinskih zajednica.

Naglašava da su praznici vrijeme za jačanje jedinstva i prevazilaženje svih razmirica, kako bismo se okrenuli stvaranju uslova za napredak na svim poljima.

-Pružimo jedni drugima ruku, okrenimo se budućnosti, čuvajmo našu domovinu i dajmo sve od sebe da stvaramo bolje okruženje za nas i našu djecu – poručila je u čestitki zamjenica premijera Redžepi.

Ujedno Redžepi je ujedno najaktivnija po pitanju raznih projekta i službenih sastanka ne samo na Kosovu nego i širom svijeta.

Redžepi je ujedno najavila veoma bitan i vleiki projekt za Republiku Kosova ali i za sve zajednice koje žive na teritoriji Kosova.

Početkom januara najavila konfereciju za medije gdje će biti objavljeni svi detalji ovog veoma bitnog projekta za sve zajednice na Kosovu.

Go to TOP