Redžepi čestitala građanima nove infrastrukturne projekte u vrednosti oko 1 milion za rekonstrukciju i proširenje puteva u selima Župe i Podgora

Priština.05.06.2023
Autor: Berzat Berzati

Danas je u ministarstvu Infrastrukture zvanično potpisan memorandum implementaciji projekta sa Opštinom Prizren za sredine naseljenim Bošnjacima, saopštila je zamenica premijera Emilija Redžepi prenosi Kosova.info

“Uvaženi građani Župe i Podgore, zadovoljstvo mi je da zajedno sa vama podelim vest o nastavku vladinog angažmana po pitanju ulaganja u infrastrukturne projekte u bošnjackim sredinama.” rekla je Redžepi.

Redžepi je neposredno nakon potpisivanja projekata projekta između Vlade i lokalne samouprave Prizren u vrijednosti od 900 hiljada evra, i najavila početak rekonstrukcije i proširenja puta za sela Gornje i Donje Ljubinje u kojima žive Bošnjaci, za šta je Republička Vlada izdvojila 600 hiljada evra. I još 300 hiljada za uređenje ulica i u selima Mušnikovo, Manastirica, Grnčare, Nebregošte, Skorobišta, Planjane, kao i određeni broj ulica u samom gradu Prizrenu.

“Infrastrukturni projekti su jedan od važnijih segmenata razvoja sredine i društva u celini, kako za olakašanje svakodnevnog života naših građana, tako i za bolji ekonomski razvoj sredina.” istakla je.

Redžepi naglašava da je zapravo inicijativa deo angažmana Vlade Kosova preko ministarstva infrasturukture o nastavku podrške i ulaganja u bošnjačkim sredinama i da su ova dva projekta inicijativa odbornika Merdžan Osmanija.

“”Na zahtev našeg delegata u S. O. Prizren Merdžana Osmanija, ministarstvo infrastrukture je podržalo dva velika projekta koja su od prioritetne važnosti za sve naše građane.” pojasnila je.

Redžepi je čestitala u ime Vlade Kosova i lično ime građanima i poželela da u zdravlju koriste svi zajedno nove investicije.

Go to TOP