Redžepi: Bolje je da izbori budu u proleće, ali ima afiniteta da izbori budu pre zime

Zamenica premijera Kosova, Emilija Redžepi, rekla je da treba da bude izbora i da je premijer Aljbin Kurti razgovarao sa opozicionim strankama i drugim predstavnicima političkih partija u zemlji o ovom pitanju.

„Sa mnom je to neophodno. Sigurno ćemo imati rješenje. Premijer razgovara sa opozicijom, PDK-om i nama koji smo u koaliciji, manjinskom zajednicom. Razgovarali smo o saradnji, razgovarali smo o mogućnosti izbora”, rekla je ona.

Mi smo stabilna vlada, ali naravno da se mogu očekivati ​​izbori”, dodala je zamenica premijera Redžepi.

Ona je kazala da Vlada ne želi vanredne izbore i da bi bilo dobro da se izbori održe na proljeće naredne godine, međutim, kaže da ako postoji dogovor stranaka, prednost ima izbora pre zime.

“Ne mogu reći datum raspuštanja parlamenta. Naravno, nakon raspodele, predsednica je dužna da odredi datum izbora u roku od 45 dana. Ne želimo da idemo na vanredne izbore. Bilo bi lepo da se dese u proleće. Ali ako postoji konsenzus svih političkih partija, da se otvori datum za izbore. Ali ako postoji konsenzus među strankama, onda se može odrediti datum za raspuštanje skupštine. Postoji afinitet da se izbori održe pre zime”, rekla je ona u T7.

Go to TOP