Redžepi: Bez jakih i uspješnih žena nema ni jake ni uspješne države

Zamjenica premijera Emilija Redžepi čestitala je ženama 8. mart nakon sastanka sa predsjednicom Kosova, kojeg je imala zajedno sa predstavcnicima Bošnjaka iz regiona. Tokom današnjeg dana u Prizrenu Redžepi je organizovala proslavu dana žena gdje će prisustvovati premijer Kurti ali i visoke zvanice iz raznih stranih misija na Kosovu.

Poruka zamjenice premijera Emilija Redžepi:

S poštovanjem i iskrenom zahvalnošću, želim vam uputiti najtoplije čestitke i najlepše želje povodom 8. marta – Međunarodnog dana žena. Današnji dan je prilika da odamo zahvalnost svim ženama koje svojom snagom, inteligencijom i posvećenošću čine našu državu boljim mjestom za život.

Bez jakih i uspješnih žena nema ni jake ni uspješne države. Hvala vam što ste, ne samo stub svojih porodica, već i čitavog našeg Kosova.

Neka ovaj i svaki dan bude samo vaš, neka sunce samo za vas sija, ne zato što ste žene, već zato što ste jedinstvene i od svih drugačije. Budi ponosna što ste mudre i jake. Budi srećna što umete da volite i što ste voljene. Budi radosna što u sebi imate snagu da promijenite svijet. Ovom porukom šaljem vam dobre vibracije i puno ljubavi na vaš poseban dan. Srećan Osmi mart!

Go to TOP