Driver Booster - Download Free for Windows 11, 10, 8, 7

Driver Booster: Free updater for Windows 11/10. Renew drivers for graphics, USB, audio, screen, network, printer, and mouse efficiently.!
Get it now for FREE !

Driver Booster Driver Booster Download

Rama pokušava da se uključi ponovo u proces pregovora Kosovo-Srbija, pretnjom o zahlađenju odnosa Tirana-Beograd ako se ne oslobode kosovski policajci

Premijer Republike Albanije Edi Rama nakon modela ZSO koji je poslao u Pariz i Berlin prenosi Kosova.info

„Što duže se drže trojica policajaca uhapšenih u Srbiji, pa čak i ako su prešli graničnu liniju nisu počinili nikakav zločin, smanjuju se šanse da naši bilateralni odnosi ne odu nekoliko koraka unazad. Ovo bi mogla da bude nedelja povratka zahladnelih odnosa između nas, ukoliko ne budu pušteni!“, naveo je Rama na Tviteru.

Danas je putem društvene mreže poručio kolegi iz Otvorenog Balkana da ukoliko Srbija uskoro ne pusti kosovske pogranične policajce čak sve i da su prešli granicu sa Srbijom moglo da dovede do zahlađenja odnosa Tirane i Beograda prenosi Kosova.info.

Rama je na dalje nastavio u smislu da ukoliko ne dođe do smirivanja situacije, veliki gubitnik biti i Kosovo.

„S druge strane, ako ne dođe do deeskalacije, veliki gubitnik će biti Kosovo – jer Srbija možda neće moći da nastavi bez ponovne izolacije! Bojeći se da što više Aljbin bude insistirao u njegovom protiv saveznika, situacija više može pogoršati, vraćajući KFOR na čelu zadatka!

I ustvrdio da umesto traženja neprijatelja vreme leti i da je potrebno da premijer Kurti izađe iz samoizolacije…

“A onda, zbogom na period od ko zna koliko formalnoj kontroli države nad celom teritorijom i tada ćemo da uživamo u ‘republici Kfor’ na severu Kosova. Aljbine, izađi iz samoizolacije, nemoj da izgubiš sever tako što vidiš svuda neprijatelje i izdajnike. Vreme brzo ide“, dodao je Rama.

Troje pograničnih policajaca oteto je od strane vojno policijskih jedinica Srbije Kobra i SAJ na teritoriji Kosova uz izgovor da su “prešli” granicu sa naoružanjem. Dok sa druge strane isti ti “specijalci” nemoćni da zaštite šume u pograničnim sa Kosovom zonama od krađe?

Go to TOP