Pucnjava u Srbici: Ubijena jedna osoba u kafiću, troje ranjeno

Selo Runik i cela Srbica šokirani su zbog sinoćnje pucnjave iza ponoći u kafiću, gde je od pucnjave stradao 39-godišnji muškarac, dok su tri povređena. Izvještava Kosova.info.

Slučaj je potvrdio portparol Kosovske policije za region Mitrovice Avni Zahiti, koji je obavestio da žrtva ima 39 godina i da je preminula na licu mesta.

Prema rečima Zahitija, troje povređenih upućeno je na lečenje u Univerzitetski klinički centar Kosova.

„Oko 01:21, 10. avgusta 2023. godine, policija je dobila informaciju o pucnjavi u kafiću u selu Runike u Srbici. Na lice mjesta odmah su stigle potrebne policijske jedinice i medicinska ekipa. Prvobitnim uviđajima došlo se do informacija da su vatrenim oružjem povrijeđene četiri osobe, dok je jedna od povrijeđenih, oštećena N. L., stara 39 godina, preminula je na licu mjesta, dok su još tri povrijeđene osobe (takođe iz vatrenog oružja) upućene na liječenje u UKCK. “, rekao je Zahiti.

Detalje je izneo portparol Kosovske policije, koji je rekao da su, prema prvim informacijama, dve maskirane osobe ušle u kafić i pucale iz pištolja, a zatim su se udaljile u nepoznatom pravcu.

“Iz prvih uviđaja i uviđaja se sumnja da su dvojica maskiranih osumnjičenih ušla u kafić, pucala iz pištolja i udaljila se u nepoznatom pravcu. Kao materijalni dokazi na licu mjesta pronađeno je i oduzeto više patrona. Sve poduzete policijske radnje predvodio je tužilac slučaja koji je izašao na lice mjesta, a isti je ovlastio da se tijelo žrtve uputi u Zavod za sudsku medicinu. Istražitelji Regionalnog sektora intenzivno rade na identifikaciji i hapšenju počinioca/počinilaca krivičnog djela kao i rasvjetljavanju ovog krivičnog djela”, kazao je dalje.

Inače, ovo je treće ubistvo za nedelju dana u našoj zemlji.

U petak, 4. avgusta, u prištinskom kafiću “Bon Vivant” ubijen je Kastriot Ramadani, dok je još 20 osoba povređeno.

Takođe u ponedjeljak u ‘Coyote Lounge Baru’ u Klini, osumnjičeni Tuš Frroku, iz još uvijek nepoznatih razloga, pucao je u 47-godišnjeg Antona Prelu, koji je preminuo od posljedica zadobijenih povreda.

Go to TOP