Prizren: Šefica UNMIK-a Zijade i podpredsjednica Vlade Redžepi posjetile selo Grnčare gdje je donirano kombi vozilo za potrebe “KUD Podgorski Biseri”

Pripremio Berzat Berzati

Misija Ujedinjenih Nacija na Kosovu (UNMIK), donirala je u selu Grnčare bošnjačkoj organizaciji “KUD Podgorski Biseri” kombi vozilo

Potpredsjednica Vlade Kosova Emilija Redžepi je bila inicijator ovog događaja, ovom prilikom bila je prisutna šefica UNMIK-a, Karolina Zijade koja je predala ključeve Miljazimu Pajazitiju predsjedniku “KUD Podgorski Biseri”

Ovim gestom misija UN je ima za cilj da ovom društvu olakša obavljanje njihovih projekta i olakša djeci putovanja. Time je pokazano da se nastavlja dobra i kvalitetna saradnja sa UNMIK-om.

Donacija je od velikog značaja za “KUD Podgorski Biseri”, znajući da su ovo društvo ima dosta aktivnosti gdje su potrebna putovanja, a posebno u ruralnoj sredini kakvo je selo Grnčare.

Pajaziti kaže će se truditi da svakodnevno pospešuje saradnju sa svim medjunarodnim organizacijama, kao i da maksimalno iskoristi donirano vozilo u cilju pospešivanja i pružanja što boljih usluga svojim članovima.

Ovom prilikom se zahvalila i zamjenica premijera Emilija Redžepi koja je istakla važnost podrške bošnjačkoj.

Srdačno se zahvaljujem direktoru škole Miljazimu Pajaziti, koji istovremeno obavlja funkciju i ovog bošnjačkog kulturno-umetničkog društva, na toplom prijemu i izvanrednoj organizaciji primopredaje ove dragocene donacije i koreografu Miftaru Maksuti. Takođe, želim da istaknem svoju zahvalnost šefici UNMIK-a, Karolini Zijadi, na podršci i saradnji koju pruža nevećinskim narodima u ostvarivanju ovakvih inicijativa.

Naglašavam da BKUD “Podgorski biseri” zaslužuje još veću podršku i pažnju, jer su od svog osnivanja neprestano promovisali bogatu bošnjačku kulturu i tradiciju kako na lokalnom tako i regionalnom nivou kroz svoja učešća na brojnim međunarodnim festivalima. Oni su istinski ambasadori bošnjačke kulturne baštine i ponosni predstavnici naše zajednice.

Karoline Zijade je istakla da kultura Bošnjaka obogaćuje kosovsko multietničko društvo:

Bošnjačka zajednica i njena kultura obogaćuju kosovsko multietničko društvo”, poručila je SRSG i šefica UNMIK Karolina Ziadeh, gostujući danas sa potpredsjednicom Vlade Emilijom Redžepi Kulturno-umjetničkom udruženju BKUD “Podgorski Biseri” u Prizrenu kako bi razgovarali o njihovom radu u promociji različitosti i očuvanju bošnjačkih običaja

Go to TOP