Prizren: Ovo su dvoje uhapšenih kod kojih je policija pronašla kokain, izvršen pretres u prodavnici mobitela Ljulji i kuću osumnjićenih

Nakon šokantnih događaja u prvoj sedmici avgusta, kada su tri osobe poginule od pucnjave, a više desetina je povrijeđeno, policija je izradila i pristupila realizaciji operativnog plana “Udarac”. To je učinjeno kako bi se pojačale mjere bezbjednosti, a akcija će se proširiti po cijeloj zemlji, prenosi Kosova.info.

U okviru ovog operativnog plana, sinoć je u gradu Prizrenu izvršeno nekoliko racija na noćne klubove.

Policija je tokom ove akcije uhapsila dvije osobe zbog sumnje da su prodavali i kupovali drogu. Policija je uspjela da pronađe i zaplijeni veću količinu kokaina, telefone, stotine eura i jedno vozilo.

Izvori bliski istrazi javljaju da je policija privela Ermalja Džemolarija i Petrita Morinu.

Racije su izvršene u kući osumnjičenog Džemolarija i u prodavnici mobitela “Ljulji” u Prizrenu.

U međuvremenu, odlukom državnog tužioca, osumnjičenima je određen pritvor.

Inače, prema saopštenju Policije, zadaci koji se očekuju tokom realizacije operativnog plana ‘Udarac’ su pojačanje policijskih aktivnosti/patrola, uglavnom u urbanim centrima, u onim dijelovima gdje postoje više barova, kafića, noćnih barova i više građana koji ih posjećuju.

Između ostalog, rečeno je da će biti pojačane policijske kontrole ljudi i vozila u cilju pronalaženja i oduzimanja zabranjenih stvari, s posebnim akcentom na oružje i druga po život opasna sredstva.

Podsećamo da su se u roku od šest dana dogodila tri teška ubistva u različitim lokalima u Prištini, Klini i Runiku u Srbici.

Napomena: Osobe iz ovog članka smatraju se nevinim sve dok se njihova krivica ne dokaže pravosnažnom sudskom odlukom.

Go to TOP