Prizren: Nedodirljivi “političar” koji je uhapšen zbog droge imao je jako društvo u policiji, družio se sa bivšim šefom Anti-droge i istražiteljem

Nedodirljivi Prizrenac Škodran Puljaj, koji je danas završio u lisicama kosovske policije nakon akcije koja se razvila u naselju “Bajram Curri”, poznat je po druženju sa policijskim zvaničnicima. Čini se da ga je prijateljstvo do sada spasilo od hapšenja i istrage za krivično djelo “Neovlaštena kupovina, držanje, stavljanje u promet opojnih droga, psihotropnih i sličnih supstanci”, prenosi Kosova.info.

Puljaj, koji je bio kandidat Alijanse za budućnost Kosova za poslanika u Prizrenu, poznat kao osoba koja je imala jaku vezu i nikada nije bila pod istragom organa reda.

Njegova aktivnost nije prestala, jer se njegovo druženje sa bivšim šefom Antidroge Enverom Bujarijem, u vrijeme dok je bio na toj funkciji, nastavilo, pa čak i postalo javno.

Ali ne samo sa šefom Jedinice za borbu protiv droga, Škodran Puljaj je imao česte sastanke sa policijskim istražiteljem regionalnih istraga, Met Kastrati.

Puljaj i ostala trojica osumnjičenih uhapsila je Jedinica za borbu protiv narkotika, a u tom slučaju se očekuje poduzimanje drugih potrebnih radnji.

Policija je tokom ove akcije oduzela veću količinu opojnih supstanci, kao i oružje i municiju, koje će se koristiti kao dokazni materijal u predmetu.

Za vrijeme lokalnih izbora u Prizrenu prilikom posjete predsjednika AAK Ramuša Hajradinaja bilo je više susreta sa osumnjičenim Puljajem.

Napomena: Apostrofirane osobe u ovom članku smatraju se nevinim sve dok se njihova krivica ne dokaže pravosnažnom sudskom odlukom.

Go to TOP