Prizren-Ljubićevo: Dvije osobe prijetile ubistvom vojnicima talijanskog KFOR-a

Ne rijetko se predstavnici bezbjednosti u zemlji suočavaju sa ozbiljnim pretnjama građana u raznim gradovima Kosova. Verbalne prijetnje često eskaliraju, otežavaju njihov rad, pa čak i ugrožavaju njihove živote, prenosi Kosova.info.

Takav slučaj se desio i karabinjerima KFOR-a. Dobili su im prijetnje dok su bili u posjeti selu Ljubićevo u Prizrenu, saznaje Kosova.info.

Za slučaj prijetnji osumnjičeni su Ahmet Krasnići je već uhapšen, dok Izeta Haljiljaja, umiješanog u ovaj događaj, policija još traži.

Dvojica osumnjičenih su vređali pripadnike Kfora, a potom im je jedan od njih pretio ubistvom.

Slučaj je potvrdila i prizrenska policija, koja je saopštila da je pretnja zvaničnicima italijanskog Kfora izvršena danas oko 10 sati ujutru.

„Policija je 26.02.2024. godine oko 10:10 dobila informaciju da su u selu Ljubićevo dvije osumnjičene osobe prijetile pripadnicima italijanskog KFOR-a koji su bili u posjeti tom selu“, potvrđeno je iz policije.

“Policijska patrola je izašla na lice mjesta i kontaktirala karabinjere koji su izjavili da su im osumnjičeni, dok su boravili u jednom lokalu u selu, prvo prišli vrijeđajući ih, a zatim im je jedan od osumnjičenih prijetio ubistvom rekavši im,, da će otići kući da uzme kalašnjikov i sve će ih sve pobiti”, otkriva policija kako se jutros dogodio slučaj.

Slučaj se istražuje, a dalje će se preduzeti u dogledno vrijeme.

Napomena: Osobe iz ovog članka smatraju se nevinim sve dok se njihova krivica ne dokaže pravosnažnom sudskom odlukom.

Go to TOP