Driver Booster - Download Free for Windows 11, 10, 8, 7

Driver Booster: Free updater for Windows 11/10. Renew drivers for graphics, USB, audio, screen, network, printer, and mouse efficiently.!
Get it now for FREE !

Driver Booster Driver Booster Download

Pripremno ročište za Jovanjicu 2 otkazano dvadeseti put

Pripremno ročište u predmetu „Jovanjica 2“ protiv vlasnika plantaže Predraga Koluvije i pripadnika policije, Bezbednosno-informativne agencije (BIA) i Vojno-obaveštajne agencije (VOA) otkazano je dvadeseti put, a novi datum nije zakazan.

Portparolka Višeg suda u Beogradu Milica Veličković potvrdila je za portal BIRN da je ročište koje je trebalo da bude održano danas otkazano, ali da nisu poznati ni razlozi otkazivanja, kao ni novi termin.

BIRN piše da je to dvadeseti put da se ročište u predmetu „Jovanjica 2“ pomera i da suđenje u ovom postupku ne može da počne pune dve godine.

Prvi put pripremno ročište u tom predmetu bilo je zakazano za 6. maj 2021. godine, a prethodno ročište zakazano za 11. maj je odloženo zbog odsustva jednog optuženog i jednog advokata.

Predraga Koluviju policija je zaustavila u novembru 2019. godine zbog bahate vožnje, nakon čega je priveden zbog posedovanja lažne policijske legitimacije.

Istog dana, policija je na njegovom imanju „Jovanjica“ kod Stare Pazove pronašla oko 66.000 biljaka kanabisa i oko 660 kilograma osušene marihuana, koja se sada kao dokaz osporava.

Protiv Koluvije se vode dva sudska postupka, „Jovanjica 1“ i „Jovanjica 2“, pred Specijalnim sudom u Beogradu, a u oba se tereti da je bio organizator kriminalne grupe koja je uzgajala marihuanu za prodaju.

U predmetu „Jovanjica 1“, Koluvija i još devet osoba terete se da su u periodu 2016. do 2019. godine na teritoriji Stare Pazove i Inđije uzgajali i radi prodaje čuvali kanabis sa THC-om višim od 0,3 odsto.

Optužnica „Jovanjica 2“ tereti uglavnom pripadnike policije, Bezbednosno-informativne agencije i Vojno-obaveštajne agencije za pružanje zaštite prvookrivljenom Koluviji.

Go to TOP