Driver Booster - Download Free for Windows 11, 10, 8, 7

Driver Booster: Free updater for Windows 11/10. Renew drivers for graphics, USB, audio, screen, network, printer, and mouse efficiently.!
Get it now for FREE !

Driver Booster Driver Booster Download

Premijer se susreo sa novinarima koji su povređeni u napadima tokom izveštavanja na severu zemlje

Priština, 18.06.2023

Republički premijer Kosova Aljbin Kurti sastao se tokom dana sa nekim od novinara koji su povređeni nakon napada maskiranih osoba tokom demonstracija kosovskih Srba u Leposaviću u petak, neposredno nakon napuštanja objekta ministra za administraciju lokalne samouprave Eljberta Krasnićija, dok su vojnici KFOR-a ponašali “neutralno”. Dok je prema riječima premijera zemlje, naše institucije dužne da podrže novinare u njihovom radu prenosi Kosova.info

“Sreo sam se danas sa nekim od novinara koji su povrijeđeni dok su izvještavali o događajima na sjeveru. Uvek sam uzbuđen i inspirisan poslom koji obavljaju slobodni i pošteni novinari. Dužnost je svih drugih institucija da podrže takvo izvještavanje i zaštite ih od strašnih napada”, napisao je na društvenoj mreži Twitter premijer Aljbin Kurti.

Od početka protesta 29. maja, novinari su bili meta napada demonstranata u sjevernim opštinama.

Pored vređanja i ometanja u radu, u petak su u Leposaviću novinari i fizički napadnuti, pri čemu je nekoliko novinara povređeno. Policija saopštila je da je napadnuto devet novinara u Leposaviću i da su neki od njih, pored neprijatnosti, zadobili i razne telesne povrede, kao i da im je ukazana lekarska pomoć.

Kako je saopšteno iz policije, medijskim ekipama je oštećena razna oprema za rad, pri čemu je jednom od njih oduzet službeni fotoaparat medija, dok je drugom, kako se navodi, otet mobilni telefon.

Kosovska policija uhapsila tri osobe osumnjičene za napade na novinare u posljednjih nekoliko sedmica u 4 sjeverne opštine.

Go to TOP