Driver Booster - Download Free for Windows 11, 10, 8, 7

Driver Booster: Free updater for Windows 11/10. Renew drivers for graphics, USB, audio, screen, network, printer, and mouse efficiently.!
Get it now for FREE !

Driver Booster Driver Booster Download

Premijer Kurti: Vlada prioritetno tretira islamsku kulturnu baštinu

Premijer Aljbin Kurti pohvalio je rad koji izvršna vlast u zemlji radi na očuvanju, restauraciji i promociji islamske kulturne baštine.

Kurti je rekao da islamsko kulturno naslijeđe zauzima posebno mjesto u živopisnom kulturnom mozaiku naše zemlje. objavom na Fejsbuku, premijer Kurti je rekao da se Vlada koju on vodi sa velikom posvećenošću odnosi prema ovom delu nasleđa. Kurti kaže da saradnja sa razvojnim partnerima i zajednicom donosi opipljive rezultate.
„Posle decenije odugovlačenja, radovi na Čarši džamiji u Prištini su završeni. Jedno od kapitalnih dobara zemlje, Hamam Gazi Mehmed-paše u Prizrenu, prolazi kroz potpunu restauraciju. Nakon spasilačkih intervencija, započeli smo pripreme za izradu projekta konzervacije Mažićeve džamije u Mitrovici” – napisao je on.

Do prije nekoliko mjeseci u Dunavu u Gnjilanu, obnovljena džamija je nosila ime po liku od S druge strane, kako je nastavio mula Idris Gjilani, radovi se privode kraju u jednoj od najstarijih džamija, onoj u selu Drenoc u Dečanima.

Tekija Šeh Banija u Đakovici, džamije u Velekinci, Llovcu, Germovu i Carrabreg, džamija Osman efendije i Tyrbe u Novom Brdu. U procesu je izrada projekata restauracije za džamiju Suudi efendije u Prištini, džamiju Ćok u Juniku i ruševine džamija u Buroju i Orlanu”, napisao je Kurti na Fejsbuku. Kroz program obnove, rekao je Kurti, vrijednosti vjerskog naslijeđa i stavljaju se u službu posjetitelja.

Go to TOP