Predsjednik Makedonije: Kurti nije nikada zloupotrijebio gostoprimstvo, niti rekao nijednu riječ protiv Makedonije i Makedonaca!

Predsednik Sjeverne Makedonije Stevo Pendarovski ponovo je prokomentarisao posjetu kosovskog premijera Aljbina Kurtija Tetovu i Čairu.

Pendarovski je za list “Koha” rekao da premijer Kurti nijednog sekunda nije zloupotrijebio svoju posjetu.

On je rekao da je Kurti odao počast gradu Skoplju, otvarajući ulicu Ademu Demačiju, njegovom političkom mentoru.

„Nemam problema da razumem logiku Aljbina Kurtija za njegovu posjetu. Da sam na njegovom mjestu i ja bih došao. On je došao ovdje da oda počast ulici koji smo nazvali po njegovom najvećem političkom mentoru, Ademu Demačiju. Ali ikonografija koja se videla nakon njegovog pojavljivanja je bila iritantna, a u ovim sazvežđima u kojima postoje sukobi i uzavrele emocije između Albanaca i Makedonaca, posebno u poslednje dvije godine, za ovo što se dešava u Bugarskoj, blokade ka EU – demonstracija, skupova iz tog razloga i tako dalje. U svojim nastupima u Tetovu i Čairu, g. Kurti nije rekao nijednu reč protiv Makedonije i makedonskog naroda. Nikada nije zloupotrijebio gostoprimstvo ovdje ni jedne sekunde”, rekao je između ostalog makedonski predsjednik.

Go to TOP