Poljska: Grvala-Švarc, Maćedonci i direktor obaveštajne učestvuju na konferenciji “Defence 24 Days”

Varšava – Ministrica spoljnih poslova i dijaspore Donika Grvala-Švarc, ministar odbrane i vojske Ejup Maćedonci, direktor obaveštajne Petrit Ajeti i predstavnici KBS-a učestvovaće na dvodnevnoj konferenciji „Defence 24 Days“, koja se odnosi na pitanja odbrane i bezbednosti.

„Delegacija Republike Kosovo, koju predvodi zamenica premijera i ministrica spoljnih poslova i dijaspore Republike Kosovo, G-đa. Donika Grvala-Švarc, u čijem sastavu su ministar odbrane i vojske Ejup Maćedonci, direktor obaveštajne Petrit Ajeti i predstavnici KBS-a, učestvuje na dvodnevnoj konferenciji „Defence 24 Days“, koja je posvećena temama koji se odnose na odbranu i sigurnost, sadašnje i buduće geopolitičke izazove i situaciju, odvraćanje i odbranu u doba rata.”

„Kao jedna od najvećih i najvažnijih bezbednosnih konferencija u Evropi, „Defence24 Days“ je dobra prilika za razgovor između najviših državnih predstavnika, stručnjaka, civila i vojske, o bezbednosti i odbrani u Evropi. Republika Kosovo će kroz panel diskusije izneti svoje stavove, posvećenost i doprinos očuvanju mira i stabilnosti u Evropi i na Zapadnom Balkanu.”

U saopštenju se navodi da će Grvala-Švarc imati sastanke sa visokim liderima Poljske i drugih zemalja koje učestvuju na konferenciji.

„Ministrica Grvala-Švarc će tokom ove konferencije imati sastanke sa visokim liderima Poljske, drugih zemalja koje učestvuju na konferenciji, predstavnicima regionalnih i globalnih institucija, civilnih i vojnih.“

Go to TOP