Driver Booster - Download Free for Windows 11, 10, 8, 7

Driver Booster: Free updater for Windows 11/10. Renew drivers for graphics, USB, audio, screen, network, printer, and mouse efficiently.!
Get it now for FREE !

Driver Booster Driver Booster Download

Političar iz Srbije: Nezavisnost Kosova je realnost, to se mora otvoreno reći narodu

Srpski političar Boban Bogdanović je u podužem uvodniku izneo detalje o sastanku sa premijerom Republike Kosovo Aljbinom Kurtijem i o temama o kojima su razgovarali.

Bogdanović je rekao da je veliki dio sastanka, koji je trajao oko dva sata, posvećen briselskom procesu. Prema Bogdanovićevim rečima, nezavisnost Republike Kosovo je realnost i to treba otvoreno reći narodu.

Kaže da što prije bude prihvaćena ova realnost, to će biti bolje za budućnost.

„Kosovska realnost je Republika Kosovo. I ovo treba otvoreno reći ljudima. Dosta je bilo laži, mitova i prikrivanja. Što pre prihvatimo realnost, to ćemo pre biti na putu ka budućnosti”, napisao je Bogdanović.

„Nizom političkih odluka u periodu od 1999. godine do danas priznato je Kosovo, okončano Briselskim sporazumom. Zakonodavna i izvršna vlast je pod jurisdikcijom Republike Kosovo i sve je u skladu sa Ustavom Republike Kosovo.

Svaka politička organizacija u Republici Kosovo je registrovana u skladu sa Ustavom i njenim zakonima. Građani Kosova su zaštićeni zakonima Kosova, bilo da su Srbi, Albanci ili pripadnici bilo koje druge etničke zajednice.

To su činjenice i ja, kao predstavnik nove generacije srpskih političara, ne želim da se krijem iza tih činjenica i optužujem sve one koji prihvataju političku realnost Kosova kao izdajnike, kao što to čini i predsednik Srbije, onaj koji je najviše doprineo da Kosovo bude nezavisna država“, piše između ostalog Bogdanović u Danasu.

On je dodao da su na sastanku sa Kurtijem pominjali i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, razgovarali o Srpskoj listi, kao io slučaju ubistva srpskog političara Olivera Ivanovića.

Go to TOP