Policija potvrdila, Sofronijević se tereti za teško ubistvo u pokušaju, neovlašćeno posjedovanje oružja, napad na službeno lice, huliganstvo…

Nakon hapšenja 40-godišnjeg kosovskog Srbina Srećka Sofronijevića na graničnom prelazu Brnjak, Kosovska policija izdala je zvanično saopštenje.

Potvrdili su da je identifikovan sa kosovskim dokumentima, i da se sumnjiči za više krivičnih djela: „teško ubistvo u pokušaju“, „napad na službeno lice“, „posjedovanje, kontrola ili neovlašćeno držanje oružja“, „poziv na otpor, učešće u nemirima i huliganstvo“, „uništavanje ili oštećenje imovine i dr“, koja su počinjena tokom 2021.

Dalje se u objavi policije pojašnjava da ova krivična djela za koja je osumnjičen, nisu mirni protesti kako se pogrešno izvještava u srbijanskim medijija .

„Sve radnje sprovedene su u saradnji i koordinaciji sa nadležnim tužilaštvom, prema čijem je ovlašćenju osumnjičenom određeno zadržavanje do 48 sati“, navela je Kosovska policija.

Da podsjetimo da skoro poslije svakog hapšenja osumnjičenih kriminalaca od strane policije Kosova, obavezna je reakcija srbijanskih medija da je u pitanju “nevin, pošten i bolestan” srbin.

Go to TOP