Driver Booster - Download Free for Windows 11, 10, 8, 7

Driver Booster: Free updater for Windows 11/10. Renew drivers for graphics, USB, audio, screen, network, printer, and mouse efficiently.!
Get it now for FREE !

Driver Booster Driver Booster Download

Podrška institucijama i zajednicama za izgradnju otvorenog i inkluzivnog društva na Kosovu

Četvrtak 22.06.2023
Autor: Berzat Berzati

Uz prisustvu predstavnika Vlade Kosova zamenice premijera Emilije Redžepi ali i predstavnika diplomatskih misija Švajcarske i Velike Britanije koji su podržali inicijativu IOM-a sa ciljem izgradnje i razvoja otvorenog i inkluzivnog društva sa akcentom na upotrebu jezika koji treba biti most a ne prepreka prenosi Kosova.info

Redžepi je u svom obraćanju istakla da jezik igra važnu ulogu u osiguranju pristupa informacijama za sve građane bez razlike bilo da se radi o institucijama na centralnom nivou ili lokalne samouprave. Kao i mehanizam za inkluziju i jednakosti.

“Kosovo je multietničko društvo s bogatstvom jezičke raznolikosti. Stoga je naša odgovornost da stvorimo okruženje u kojem svi jezici budu priznati, poštovani i dostupni. To je temeljni korak prema jačanju naše demokracije i izgradnji pravednog društva.” rekla je

I dodala da je Vlada Kosova posvećena osiguranju ostvarivanja ravnopravnosti građana i otvorena za saradnju posebno u ostvarenju jezičke ravnopravnosti.

“Naša Vlada posvećena je promicanju jezičkih prava i poticanju jezičke ravnopravnosti. Nastavit ćemo sarađivati sa partnerskim organizacijama i stručnjacima kako bismo osigurali da jezik ne bude prepreka, već most koji spaja naše zajednice.” dodala je.

Ocenila ovu konferenciju kao deo zajednične inicijative u stvaranju inkluzivnog i pravednog društva koje ceni jezičku raznolikost.

“Ova konferencija predstavlja samo početak našeg zajedničkog napora. Ohrabrujem sve da podrže ove inicijative i pridruže nam se u stvaranju inkluzivnog i pravednog društva koje cijeni jezičku raznolikost. Hvala vam što ste bili dio ove važne rasprave. Radujem se budućim koracima i zajedničkom radu kako bismo ostvarili našu viziju jedinstva i jednakosti.” zaključila je.

Iz IOM-a su bili veoma zahvalni za podršku i inspirativne riječi u kojima se naglašava važnost izgradnje društva koje cijeni različitost i osigurava jednake mogućnosti za sve.

Go to TOP