Počeo miting u Banjaluci, sa govornice se čuje laži, širenje mržnje, negiranje GENOCIDA…

Na Trgu Krajine u Banjaluci održava se skup u organizaciji SNSD-a i partnerskih stranaka u Republici Srpskoj pod nazivom “Srpska te zove”.

Već u prvim govorima jasno je u kojem smjeru će se skup odvijati. Sa govornice se čuje niz laži, negiranje genocida u Srebrnici, svjetske urote protiv RS te nazivanja NATO-a zločinačkim.

Na mitingu su se pojavili članovi desničarskih organizacija iz Srbije, Milica Đurđević- Stamenkovski, poznatija kao Milica Zavetnica, bivši šef BIA-e Aleksandar Vulin i bivši ministar vanjskih poslova i istaknuti član SNS-a Nikola Selaković.

Na mitingu je i predsjednica Skupštine Srbije Ana Brnabić.

Podsjetimo, na miting su stigli autobusi simpatizera fašizma stižu iz Trebinja, Bratunca, Vlasenice, Prijedora, Doboja, Ugljevika.

Također na društvenim mrežama se pojavio i snimak autobusa iz Beograda i Šapca na putu za Banjaluku.

Kako su naveli organizatori mitinga, povod za okupljanje je Rezolucija o genocidu u Srebrenici o kojoj će se raspravljati u maju u Generalnoj skupštini UN.

– Sa ovog mitinga jasno ćemo poručiti da ne možemo da živimo sa muslimanima, odnosno Bošnjacima koji nas uporno kleveću i nameću nam odgovornost tamo gdje ne postoji, rekao je prije nekoliko dana Milorad Dodik.

Go to TOP