Driver Booster - Download Free for Windows 11, 10, 8, 7

Driver Booster: Free updater for Windows 11/10. Renew drivers for graphics, USB, audio, screen, network, printer, and mouse efficiently.!
Get it now for FREE !

Driver Booster Driver Booster Download

Petković zapravo ugrožava bezbednost kosovskih Srba lažnim izjavama!

Izvor: Kossev

Kosovske Srbe na severu zemlje dodatno je uznemirilo nekoliko netačnih i pretećih poruka koje su u poslednja tri dana čuli od predstavnika beogradskih vlasti te tvrdnji o hapšenju osoba i navođenje identiteta osoba koje očigledno nisu akteri hapšenja o čemu su se oglasili i članovi porodica ali treba imati u vidu da kancelarija za Kosovo Vlade Srbije i njen predstavnik Petar Petković sa tromesečnim ugovorom o radu samo čitaju saopštenja iz tamošnjeg predsedništva prenosi Kosova.info

Supruga osobe M.Ž. čije ime je pročitao Petković kao jednog od troje kosovskih Srba koji su nakon celonoćnog zbega od policije Kosova u Severnoj Mitrovici ( koja se izgleda Petkoviću čini kao Njujork) negirala je te navode. Sve ovo neodgovorno ponašanje predstavnika Beograda svakako treba da bude poziv na buđenje svima koji su i dalje u snu dobijanja novca “bez radnih obaveza”.

Svakako je izjava Petkovića je razlog za sumnje da učestvuje u akciji skretanja pažnje pokušavajući da uznemiri kosovske Srbe koji žive u ili blizu multietničkog naselja Bošnjačke mahale. Koje je “meta” srbijanskih vlasti preko dve decenije raznoraznim kupovinama, pritiscima i slično. I predmet ilegalnih izgradnji stambenih objekata za “poslušne” kosovske Srbe.

Takođe i osveta za debakl tokom organizacije “kontramitinga” protiv sada već sedmih po redu demonstracija “Srbija protiv nasilja” koji su organizovani kao odgovor na masakar u Beogradskoj “elitnoj” osnovnoj školi u središtu starog grada na Vračaru, i zahtevom opozicije za nizom mera u cilju sprečavanja uzroka za novonastalo stanje koje podseća na ratne godine sa početka devedestih .

Uzrokovano od strane ratnog zločinca tzv. “Balkanskog kasapina” Slobodana Miloševića kojem je Moskva, kao zahvalu za provođenje Kremaljske politike odala priznanje i pre nešto više od 72 sata podigla spomenik na trgu Evrope kao “dokazanom” borcu protiv NATO-a. Dok pojedini “teoretičari zavera” i dalje pokušavaju da politiku ovog ratnog zločinca kao nekog ko je radio uz blagoslov zapada.

Te je Petković u subotu rekao da je policija “pokušala” nekoliko hapšenja u Bošnjačkoj mahali, i navodeći imena naveo da su pokušali da uhapse braću G.V. i V.V, te jurili i M.Ž, prijatelja M.M. „bukvalno celu noć“.

Ovim povodom je J.Ž. obratila redakciji Kossev u ime supruga, ali i ostalih osoba čija su imena pomenuta od strane Petkovića da se oni nakon onog što je izneo Petković, ne osećaju bezbedno.

Dok J.Ž tvrdi da je njen suprug sve vreme bio s porodicom i da se ništa nije desilo.

„Ne znam odakle gospodinu Petkoviću informacija da je mog supruga neko jurio. Moj suprug je sinoć bio sa svojom porodicom u kući, niko nam nije dolazio na vrata, niti kucao, niti ga je iko jurio“, kazala je ona.

Ona je pozvala je Petkovića da im pruži odgovore odakle je dobio informaciju. I posvedočila da je videla i spomenutu braću G.V. i V.V., koji su joj takođe kazali da se ništa nije događalo u petak veče, a da se njih ticalo.

Naglasila je da se njen suprug bavi ugostiteljstvom i da nema nikakve veze ni sa kakvim kriminalnim grupama.

„Mi smo normalni građani, koji rade da bismo ovde živeli, preživeli i odškolovali našu decu. Ostavite nas na miru“, poručila je Petkoviću.

“Poverenik” Nebojša Jović ili predstavnik proruske grupacije iz Beograda tzv. “Pokret za odbranu Kosova”, koji se 13 juna nakon hapšenja ozloglašenog Miluna Milenkovića Luneta kojom prilikom je vikao izdaja i upućivao pretnje na račun srbijanskog predsednika Aleksandra Vučića ponašao kao neustrašivi borac protiv predstavnika Srpske liste.

Dok je prošlog petka saopštio da zbog najnovijih “pretnji” koje je dobio „s mesta više nego ozbiljnog(Moskve ili Ruskog humanitarnog centra Niš možda sa Kopaonika)“ i to neposredno nakon . Sada kaže da mora da odustane od svih političkih aktivnosti vezanih za rešavanje pitanja Kosova.

„Obaveštavam javnost da sam na način više nego ozbiljan, s mesta više nego ozbiljnog, dobio upozorenje da su mi, nastavim li bilo kakvu političku aktivnost, direktno ugroženi kako moja, tako i bezbednost mojih najbližih“, naveo je Jović na društvenoj mreži Fejsbuk.

Nebojša Jović, koji živi u Severnoj Mitrovici, bio je u poratnim godinama jedan od najbližih saradnika “Čuvara mosta” i pokojnog političara Olivera Ivanovića čiji se naručilac ili izvršilac atentata još nedostupni pravdi ali svi tragovi vode do glavnog grada severnog suseda naše zemlje.

Jović je izjavio da je Srpska lista izgubila kredibilitet i da više ne može da predstavlja kosovske Srbe na Kosovu.

Kao i da je kosovske Srbe uznemirila izjava Vučića, u četvrtak 15. juna da je situacija na Kosovu „užasno teška, a da su deca od 12 i 13 godina spremna da poginu(nešto kao u Africi gde Rusija putem paravojne jedinice Wagner i Putinovog kuvara(zbog vlasništva u kompanijama za Catering ili pranje novca)), jer su svi siti premijera Kosova Aljbina Kurtija“.

„Za razliku od vas znam šta se dešava svaku noć na Severu Kosova. Bukvalno sve vri(ključa). Deca od 12 i 13 godina su spremna da poginu, što moramo da sprečimo. Siti su Kurtija“, rekao je Vučić na konferenciji za medije posle sastanka sa predsednicom Slovenije Natašom Pirc Musar.

Isticanje navodne spremnosti dece da poginu „jer su sita Kurtija“, oštro su osudile narodne poslanice Sanda Rašković Ivić (NS) i Tanja Manojlović (DS).

„Odavno tako nešto ludo, bezdušno i neodgovorno nisam čula. Govoriti da deca od 12 i 13 godina hoće da poginu svojstveno je samo za islamske države u kojima vlada džihad. To je bilo i 1945. godine u nacističkoj Nemačkoj, kada Hitler više nije imao koga da mobiliše za rat“, istakla je Rašković Ivić i naglasila da „s onima koji daju lude izjave zna se kako se dalje postupa“.

Zbog izjave da su deca na severu Kosova spremna da poginu, Tanja Manojlović je apelovala na nadležne socijalne i medicinske službe da razmotre urgentno pokretanje utvrđivanja poslovne sposobnosti i uračunljivosti predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

„Čovek koji vlada svim i svačim u Srbiji, reklo bi se da ne ume da vlada sobom. Ovakvom izjavom u opasnost dovodi sve nas: čitavu državu, naciju, pa i region“, istakla je Manojlović.

U poslednjih mesec dana policija Kosova je na severu zemlje uhapsila šetoro osumnjičenih kosovskih Srba za napade na pripadnike KFOR međunarodne mirovne misije NATO saveza na Kosovu, policiju i novinare i ostale medijske radnike. A koje su izazvane kao odgovor na dolazak novizabranih gradonačelnika kosovskih Albanaca u opštinama naseljenim većinski kosovskim Srbim čemu se protive lideri Srpske liste čiji je potpredsednik Milan Radoičić na crnoj listi trezora SAD i Ujedinjenog kraljevstva Velike Britanije.

Go to TOP