Otkriven novi arsenal naoružanja, ministar unutrašnjih pošnjava plan Srbije za aneksiju severa Kosova!

Republički ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja rekao je da je otkrivanje novog arsenala naoružanja na severu, u subotu tokom dana, razjasnilo plan Srbije za aneksiju severa Kosova terorističkom agresijom prenosi Kosova.info

Kosovska policija je tokom dana potvrdila da je tokom racija na severu, u vezi sa terorističkim napadom 24. septembra u Banjskoj, pronašla oružje, eksplozivne naprave i drugu vojnu opremu. Zamenik direktora kosovske policije za severni region Veton Elšani rekao je za medije da su racije izvršene na sedam različitih lokacija u Severnoj Mitrovici i ne samo.

Oružje i eksplozivne naprave pronađene su tokom racija na sjeveru zemlje

Kosovska policija je potvrdila da je tokom racija koje su u subotu izvršene na severu, pronašla oružje, eksplozivne naprave i drugu vojnu opremu.

Ministar Svečlja je rekao da je oružje zaplenjeno danas iste proizvodnje kao i ranije.

„Nastavlja se razotkrivanje plana terorističkih struktura Srbije za aneksiju severa naše zemlje. Danas otkriveno oružje deo je arsenala Zvečana i Banjske. U okviru policijskih aktivnosti danas su izvršene racije na sedam lokacija na sjeveru naše zemlje. Ručne bombe, eksplozivi, protivpješadijske mine, vremenske mine na daljinsko upravljanje, detonatori i torbe sa raznim napravama, isti proizvodi kao zaplijenjeni u Banjskoj i ranije u Zvečanu, razjašnjavaju za nas i za međunarodno mišljenje širinu plana Srbije za aneksiju severa terorističkom agresijom. Nastavićemo nezaustavljivo i sa dodatnom energijom do iskorjenjivanja terorizma protiv Republike”, izjavio je.

Policajac vodnik Afrim Bunjaku ubijen je 24. septembra u oružanom terorističkom napadu u Banjskoj kod Zvečana. U akciji policije, desetine naoružanih Srba u vojnim uniformama izvršilo je teroristički napad kod sela Banjska na pripadnike reda i sigurnosti Republike Kosova. U terorističkom napadu poginuo je na dužnosti heroj Kosova Afrim Bunjaku a stradala troje pripadnika terorističke oružane grupe Srba koji su se krili u manastiru Banjska. Zaplijenjen je arsenal oružja vrednosti oko pet miliona evra koji je namenjen za vojnu upotrebu i veoma malo verovatno doći do istog na crnom tržištu po izjavama analitičara.

Odgovornost za organizaciju oružane terorističke grupe preuzeo je podpredsednik Srpske Liste i bliski prijatelj srbijanskog predsednika Milan Radoičić, sada bivši potpredsednik ne samo ove partije nego i više desetina kompanija u Srbiji te osoba na crnoj listi Stejt departmenta i trezora Velike Britanije i “prijatelj” mnogih opozicionih političkih predstavnika na Kosovu. Koji je nakon velikog pritiska javnosti priveden a zatim dan kasnije pušten iz pritvora i sada je njegov saradnik i po svemu sudeći i glasnogovornik predsednik Srbije ipak odlučio da će biti kažnjen jer je “priznao”…..

Go to TOP