Otkrivaju se novi detalji, kako su osumnjičeni Murselji, Kokala i Plava koordinirali za ubistvo Ljiridone?

Trojici osumnjičenih za ubistvo 30-godišnje Liridone Ademaj u noći 29. novembra u prištinskom selu Bernice, Naimu Murseliju (mužu), Granitu Plava i Kuštrimu Kokali, danas je Osnovni sud u Prištini naložio jednomjesečni pritvor. Nakon izrečene mjere, Sud je izdao obavještenje u kojem su otkriveni još neki detalji od planiranja do izvršenja djela, prenosi Kosova.info.

Osim što je potvrđeno da je Naim Murselji, kako bi lišio života svoju suprugu Ljiridonu, objećao izvršitelju Granitu Plavi novčani iznos od 30.000 eura, Sud je saopštio i da je Naim sam opremio Granita oružjem kojim je zločin počinjen.

U noći 29. novembra, oko 20:25, Granit Plava se sa maskom na glavi i pištoljem iznenada pojavio ispred automobila Naima Murseljija , u kojem su bili Ljiridona i njihovo dvoje djece.

Ali kako su osumnjičeni za Liridonino ubistvo koordinirani?

Naim Murselji, glavni osumnjičeni za ubistvo svoje supruge – nekoliko sati prije tog čina, sastao se sa osumnjičenim Kuštrimom Kokalaom, rekavši mu da “ovaj posao mora biti obavljen danas”, aludirajući na ubistvo Ljiridone.

Par se sreo oko 9:30 ujutro, u Đakovici.

Kokali je pokušao da se riješi Murselija rekavši mu “ja sam rešio ovaj slučaj”, saznavši za insceniranu scenu, koju će izvesti Granit Plava, koji je osumnjičenima rekao da se on “sa svime bavi”.

Prema objavi Suda, ovo je krivično djelo počinjeno u zamjenu za 30.000 eura, koje mu je obećao Naim Murselji.

Uhapšeni se terete za krivično djelo i to:

Naim Murseli – izvršenje krivičnog djela „Teško ubistvo u saizvršilaštvu“

Granit Plava – počinjenje krivičnog djela „Teško ubistvo” i krivičnog djela „Neovlašteno držanje, držanje ili držanje oružja”.

I okrivljeni Kuštrim Kokala – izvršenje krivičnog dela „Sporazum o izvršenju krivičnog dela teškog ubistva“.

Go to TOP