Driver Booster - Download Free for Windows 11, 10, 8, 7

Driver Booster: Free updater for Windows 11/10. Renew drivers for graphics, USB, audio, screen, network, printer, and mouse efficiently.!
Get it now for FREE !

Driver Booster Driver Booster Download

Osmani primila Mehmedovića i Redžepi: Osuđujemo pokušaje negiranja genocida u Srebrenici, tendencije destabilizacije su sve veće

Na dan obilježavanja genocida u Srebrenici, predsjednica Kosova Vjosa Osmani je rekla da ponavljaju oštru osudu svakog pokušaja negiranja genocida u Srebrenici. Ovo je komentarisala na sastanku sa poslanikom Predstavničkog doma BiH Šemsudinom Mehmedovićem i delegacijom predstavnika bošnjačke zajednice, na Kosovu na čelu sa zamjenicom premijera Emilijom Redžepi.

Kako se navodi u saopćenju za medije iz Predsjedništva, na sastanku koji je održan u utorak, Osmani je, rekala da je zajednička koordinacija izuzetno važna u ovom periodu, kada se, prema njenim riječima, “jačaju tendencije destabilizacije i podrivanja mira”. .

“Stoga je u tom pravcu cijenjen i izuzetan doprinos bošnjačke zajednice na Kosovu kao povezujući most ove koordinacije. Tokom sastanka, psolanik Mehmedović je zahvalio predsjednici Osmani na kontinuiranoj podršci, kao i na njenoj ulozi u usvajanju Rezolucije Skupštine Republike o genocidu u Srebrenici“, navodi se u saopštenju.

Osmani je, kako se navodi, istakao da “stradanje bošnjačkog naroda ovog tužnog dana dijele i građani Kosova, ističući da je genocid u Srebrenici simbol užasa srpskih genocidnih zločina”.

„Predsjednica je rekla da je sjećanje na njih svakodnevno, a govorila je i o jezivim zločinima i masakrima srpskog genocidnog režima nad narodom Kosova. Predsjednica je ponovila oštru osudu bilo kakvog pokušaja negiranja genocida u Srebrenici, jer se ovim poricanjem želi ocrniti žrtve i prikriti motivi počinjenih zločina”, navodi se u saopćenju.

Go to TOP