Opština Sjeverna Mitrovica: Oslobođena ulica ispred zelene pijace, ulični prodavci će vršiti prodaju unutar pijace

Opština Sjeverna Mitrovica svakodnevno izvještava o svojim aktivnostima koje imaju za cilj oslobađanje javnih površina ujedno i olakšan život svih građana bez razlike. Najnovija objava posvjećena je zelenoj pijaci, odnosno trotoaru ispred nje koji je godina bio uzurpiran.

Uz pozive privrednicima i vlasnicima prodavnica – da oslobode javne površine, Opština Sjeverna Mitrovica donela je najmanje dvije odluke, odnosno obavještenja – jedno prošle i jedno ove godine, upozoravajući na primjenu mjera.

Iako je situacija u ovoj opštini tokom vladavine Srpske liste bila u totalnom haosu i ništa nije funkcionisalo, situacija se promijenila dolaskom na vlasti Erden Atića. Naime opština dijeli na svom zvaničnom nalogu objave o tome kako se sa javnih površina uklanjaju ileglani lokali, bašte lokala i slični objekti koji su godinama bili postavljeni na javnim površinama.

Danas je objavljena aktivnost vezana za zelenu pijacu, koja se nalazi u Kolašinskoj ulici.

„Nakon zahtijeva građana za sistematizaciju uličnih prodavaca u okviru prostora zelene pijace, identifikovani su prodavci koji su svoju djelatnost obavljali na gradskim trotoarima, pri čemu su, pored prodaje proizvoda u neadekvatnim uslovima, ometali i slobodno kretanje građana postavljanjem robe na trotoare“, navedeno je na stranici opštine Sjeverna Mitrovica.

Od sada ulični prodavci će biti unutar prostora zelene pijace.

„Njihovo vraćanje u prostor predviđen za prodaju omogućiće bolje funkcionisanje zelene pijace, kao i da roba ne bude izložena na neprikladnim površinama, i da se pritom ne ometa slobodno kretanje građana“, navedeno je.

Zahvalili su se građanima na saradnji, a prodavcima koji su iznosili svoju robu na trotoaru na razumevanju ove reorganizacije.

Go to TOP