Oglasio se premijer Kurti, povodom napada na policiju i ubistvu narednika: Pucnjava i dalje traje, napadači su profesionalci sa maskama

U napadima u selu Banjska ubijen je jedan policajac. Još jedan policajac je povrijeđen.

Kosovski premijer Aljbin Kurti je u objavi na Fejsbuku objavio da je kosovska policija napadnuta u Banjskoj oko 3 sata ujutru, dok je usljed napada policijski narednik A.B. je ubijen, dok je granični policajac povrijeđen. Rekao je da se pucnjava u ovom trenutku nastavlja.

„Danas oko 3 sata ujutru, u selu Banjska, napadnuta je kosovska policija, pri čemu je jedan kosovski policajac poginuo, a drugi je povređen. Ubijeni je policajac sa činom narednika, dok je povrijeđeni pripadnik granične policije. U ovom trenutku se nastavlja pucanje iz vatrenog oružja različitog kalibra na našu policiju. Napadači su profesionalci sa maskama i naoružani teškim naoružanjem”, napisao je Kurti na Fejsbuku.

On je ukazao da je povređeni policajac van životne opasnosti.

“Osuđujemo ovaj zločinački i teroristički napad. Organizovani kriminal uz političku, finansijsku i logističku podršku zvaničnog Beograda napada našu zemlju. U ovoj borbi štitimo i sprovodimo zakon, štitimo i čuvamo građane bez razlike i nezavisno Kosovo. Zločinci izvršitelji i njihovi naredbodavci će propasti, biti uhvaćeni, suđeni i kažnjeni. Vlada Republike Kosovo i državne institucije su spremne i koordinisane da odgovore na kriminal i kriminalce, teror i teroriste. Kosovska policija je obavijestila porodicu ubijenog policajca A.B. Povrijeđeni policajac je van životne opasnosti. Saucesce porodici i svima za ubijenog policajca. Brz i potpuni oporavak povrijeđenom policajcu”, napisao je premijer Kurti.

Go to TOP