Nova saznanja: U napad na policiju učestvovalo preko 80 terorista

Ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja saopštio je da je u terorističkom napadu na Banjské, Zvečan, u nedelju, 24. septembra ujutro, poginuo narednik kosovske policije Afrim Bunjaku, a povređena su još dvojica. , uključivalo je više od 80 srpskih terorista, prenosi Kosova.info.

Svečlja takođe kaže da je broj i naoružanje Kosovske policije bio mnogo manji nego kod ove grupe terorista, ali da je, bez obzira na to, KP uspela da izvede uspješnu borbu tokom cijelog dana.

“U početku se mislilo da ima između 30 i 40 terorista. Sada možemo reći da je broj veći, što dokazuje još veći uspeh kosovske policije.

Kosovska policija je bila manje brojčano i sa slabijim naoružanjem od ove terorističke grupe, ali je nakon gubitka života narednika Afrima Bunjakua, nakon završetka ove zasjede, uspela da vodi borbu tokom cijelog dana uspješno – za šta smo mi primamo čestitke od svih naših saveznika – i porazite ovu terorističku grupu. Ali broj je ogroman. Sada možemo reći da je preko 80”, rekao je Svečlja za REL.

Takođe, on je naveo da će tražiti izručenje Radoičića i svih koji su učestvovali u planiranju i izvođenju ove terorističke akcije.

Go to TOP