Driver Booster - Download Free for Windows 11, 10, 8, 7

Driver Booster: Free updater for Windows 11/10. Renew drivers for graphics, USB, audio, screen, network, printer, and mouse efficiently.!
Get it now for FREE !

Driver Booster Driver Booster Download

NATO podseća KBS ne može na sever: Dužni ste da poštujete sporazum!

NATO podsetio Republičku Vladu na dogovor da koji je ponudio bivši predsjednik Kosova Hašim Thači da KBS ne može biti poslat na sjever zemlje bez dozvole KFOR-a odnosno komandanta ove međunarodne mirovne misije NATO-a prenosi Kosova.info

NATO potparlo Oane Lungesku iz Rumunije je ponovila da “NATO veoma ozbiljno shvata događaje na severu Kosova” i da se “poduzimaju sve neophodne mere kako bi se obezbedilo bezbedno okruženje i sloboda kretanja za sve zajednice”. kao što je odobreno Rezolucijom 1244 Vijeća sigurnosti UN-a.

Lungesku je na Tviteru pisala o obavezama Kosova i Srbije, pominjući sporazum kojim se zabranjuje raspoređivanje Kosovskih bezbednosnih snaga na severu zemlje bez odobrenja KFOR-a.

„Posvećenost KFOR-a sprovođenju svog mandata je nepokolebljiva, kao što je pokazano nedavnim raspoređivanjem dodatnih 500 vojnika(iz Turskog kontigenta koji su takođe preko reda dobili i komandu za naredni period.“

“Još jednom podsjećamo sve strane na njihove obaveze prema KFOR-u prema Vojno-tehničkom sporazumu, uključujući poštovanje administrativne granične linije, procedure za Kosovsku policiju i Sporazum iz 2013. o raspoređivanju Kosovskih sigurnosnih snaga na sjeveru”, rekla je.

Ove obaveze, rekla je ona, “smišljene su da osiguraju koordiniranu akciju, kako bi se izbjegla eskalacija + kako bi se održalo sigurno okruženje”.

Go to TOP