Nastavak diskriminacije u opštini Prizren: Rasim Demiri ne poštuje zakon o upotrebi jezika, objavljen konkurs za NVO samo na albanskom jeziku

Opština Prizren je putem svoje zvanične Facebook stranice otvorila poziv za sve nevladine organizacije i pojedince koji djeluju u oblasti socijalnih usluga da se prijave za finansiranje realizacije svojih projekata. I ova opština ponovo krši zakon o službenim jezicima, objavljući pozive, konkurse, obavještenja… samo na albanskom jeziku, piše Kosova.info

Sve ovo ne bi bilo problematično da postoji objava na bosanskom jeziku koji je u upotrebi u ovoj opštini, ili srpskom koji je ustavni jezik.

Građani su od dolaske vlade Totaj “navikli” na diskriminaciju po pitanju objava koje su veoma bitne za zajednicu, međutim veoma negativno iznanađenje je kada znamo da ovaj direktorijat od nedavno upravlja Rasim Demiri koje je predsjednik bošnjačke stanke DSB.

Umjesto da Rasim Demiri insistira da se dokumenti prevode na službene jezike u Prizrenu, on po ovome što je do sada “radio” u ovom direktorijatu osim posjeta od strane prijatelja i rodbine i druženju, drugo ništa nije ni uradio. Šta više njegovim dolaskom kao deo lokalne vlade, građani iz bošnjačke zajednice se nadali da će imati nekog hajra i za njih. Demiri bi trebao da insistira da pozivi i druga obavještenja u opštini i u direktorijatu sa kojim upravlja bude prevedena na bosanskom ali i drugim jezicima koji su u upotrebi u ovoj opštini.

Kosova info kao i uvijek do sada objavljuje preveden poziv za apliciranje:

„Rok za slanje prijava. Rok za apliciranje je 15 radnih dana od dana otvaranja poziva od 11.03.2024. do 29.03.2024. godine do 16.00 časova. Prihvaća se i prijava podnesena u roku za raspis, ako je na prijemnom pečatu vidljivo da je dostavljena poštom do isteka datuma poziva, kao krajnjeg roka za podnošenje. Sve prijave poslate nakon navedenog roka neće biti razmatrane”, rečeno je na kraju saopštenja.

Za više informacija ko zna albanski jezik kliknite ovdje ili idite na “kafu i druženje” kod direktora Demirija da vam pomogne u popunjavanju aplikacije.

Go to TOP