Napadnuta vatrenim oružjem patrola kosovske policije na sjeveru Kosova

Policijsku jedinicu napadnute su danas na lokaciji Banjski – Izvor u opštini Zvečan od strane još neidentifikovanih osoba koje su pucale na policijsku patrolu. Iz policije je saopšteno da nema izvještaja o povrijeđenim policajcima osim materijalne štete pričinjene na policijskim automobilima, prenosi Kosova.info.

„Na svu sreću, nije prijavljeno da povrijeđenih policajaca, osim materijalne štete pričinjene na službenom vozilu Policije Kosova, odnosno na prozoru/staklu službenog vozila sa lijeve strane vozača, za koje se sumnja da je meta napada iz vatrenog oružja.”, navodi se u saopštenju.

Iz policije saopštavaju da su preduzete neophodne operativne istražne radnje, uključujući uviđaj lica mjesta, odakle je utvrđeno da je automobil pogođen projektilom iz vatrenog oružja.

“Nadležne policijske jedinice su nastavile sa intenzivnim uviđajem, uspjevši da identifikuju napušteni automobil (džip-opel)kojeg su koristili osumnjičeni, na planinskom putu na udaljenosti od oko 250 metara od mjesta napada. “Također, u blizini vozila uočeni su tragovi osumnjičenih koji su pobjegli u nepoznatom pravcu”, navodi se u saopštenju za medije.

Takođe, ističu da je vozilo, koje je imalo sumnjive registarske tablice, za koje se sumnja da ne pripadaju istom vozilu, oduzeto od strane Kosovske policija radi daljeg istražnog postupka.

Inače, predmet je pokrenut kao “ubistvo u pokušaju i napad na službeno lice”.

Go to TOP