Nakon jučerašnjih protesta Vučić i dalje o fiktivnom skidanju majce malom Danilu(25)

Aktuelni srbijanski predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da su kosovski Srbi izloženi brutalnoj torturi i koje hapse i šikaniraju, a da su njegovog sina hteli da ponize. Ali zaboravio da kaže nešto o kriminalnim bandama Veselinović-Radoičić i ostalim koji su pod kišobranom Vlade Srbije ili primoravanje kosovskih Srba da u sklopu “radne obaveze” prave gužvu na protestima prenosi Kosova.info

„Tražili su od njega da “skine” majicu na kojoj je pisalo ‘predaja nije opcija’. Videli ste nekoliko laži prištinskog “režima”. Oni su prvo rekli da ga nisu zaustavljali tri puta, a onda smo im u video formatu dokazali da su ga zaustavljali tri puta(na koji način?). Prvi put na izlazu iz Prištine, drugi put nedaleko od Podujeva i tu je došlo do posebnog incidenta, a treći put kod Merdara(GRANIČNI PRELAZ)“, rekao je Vučić.

On je naveo da je “prva” laž bila da su ga naterali da skine majicu, a on to nije učinio.

„Njemu je bilo jasno da bez obzira na to što su mu uperili puške(saobraćajna policija ne nosi automatsko oružje) i da bi došlo do ozbiljnog sukoba. On ni majicu ni srpsku zastavu nikome neće da preda(to će njegov otac)“, naveo je Vučić i dodao da on već 13 godina za Vidovdan ide tamo.

„Nekome da biste skinuli majicu, morali biste da ga izubijate“, dodao je on.

Vučić je rekao da taj natpis „predaja nije opcija“ nije provokacija, te da je reč o njihovom bezobrazluku.

„Oni prate 109 slučajeva uhapšenih Srba, a u poslednje vreme njih 11. Neki su u pritvoru dve godine. To ne postoji nigde(osim u Srbiji). Kada vam Eulex kaže da prati neki slučaj, postavljam pitanje Eulexu, stručnjacima iz Berlina i Vašingtona zašto je Dušan Obrenović u pritvoru i produžen mu je pritvor za još dva meseca. Lažete svi zajedno da ne znate da je čovek potpuno nevin. Svi ostali su takođe nevini. Uhapšeni su po ličnom nalogu Kurtija i potrčka Svećlija. Ja pitam sve vas lažove zašto je uhapšen. Uvukli su čoveka u svoju grupu NATO vojnici, ruku podigao nije, sedeo čovek, uvučen je… Imamo snimak, najprecizniji snimak. Nikoga pipuno nije. Izubijali su ga od batina i ne mogu da ga puste, jer i sada ima jezive povrede posle mesec dana u pritvoru“, naveo je on.

On je rekao da su policijaci KPS-a uhapšeni na teritoriji Srbije.

„Sve što se dešava na Kosova vam jasno odslikava tekst Mihaela Martnesa u Frankfurte algemajne cajtung, na naslovnoj strani. Sve šta oni misle o Srbima je upravo on oslikao“, izjavio je Vučić.

On je naveo da je znao da taj čovek (Kurti) nije ni čovek u pravom smislu te reči.

„On je svojevremeno, kada smo mi razgovarali sa Thačijem(osumnjičen za ratne zločine i zločine protiv čovečnosti u Hagu već drugu godinu), on je tada napadajući Thačija otišao tako daleko da je rekao: ‘Vidi, tako ti dobro ide sa Vučićem da bi tvoj sin mogao da oženi Vučićevu ćerku’.

Moja ćerka je tada imala 17-18 godina. Vi se pitate kakav čovek možete da budete da biste to izgovorili. Odgovorio mu je Thačijev sin, ja sam prećutao. Kada takvu rečenicu čujete, onda vam je jasno da razgovara i normalnosti sa njim ne može da bude. Ni časti ni reči“, rekao je Vučić.

„Kurti želi da bude novi Zelenski dok verovano bi Vučić da bude novi Putin?

On je izjavio da je molio svog sina da ne ide, jer zna ko dole vrši vlast, ali da je njegov sin želeo da ode.

„Ja živim za obilaznicu, za fabriku, za napredak srpske ekonomije, a Kurti živi za to bude novi Enver Hodža, da Srbe protera sa vekovnih ognjišta. On je đak Adema Demaćija“, naveo je Vučić.

Predsednik Srbije je naveo on želi da bude novi Zelenski.

„Očekujem veliku ofanzivu Ukrajine. Mislim da će iću u dva smera. Mislim da su spremili više desetina brigada i da će ozbiljno da probiju ruske linije u tom delu, uz ogromne žrtve. Očekuju da se promeni tok ratovanje… Kada to krene, a to će biti narednih dana, videćete dodatnu ofanzivu Kurtija na Kosovu i zato molim Srbe da se čuvaju, da se sklone na izvesno vreme. Jer čovek nije svoj. Plašim se da će taj teror da bude još veći“, izjavio je Vučić.

Povećanje plata i penzija koje su skoro prepolovljene dolaskom Vučića na Vlast u Srbiji

On je naveo da u prvi šest meseci imamo suficit od oko 120 miliona evra i dodao da sve ono što je obećano prosvetarima, penzionerima, medicinskim sestrama… potvrđuje da ćemo imati novac.

„Mi već od 1. septembra krećemo u uvećanje plata za prosvetne radnike, medicinske sestre, negovateljice… za 5,5 odsto plus najmanje 10 odsto od 1. januara. Penzioneri da budu mirni, jer već od 1. oktobra kreće povećanje penzija od 5,5 odsto i očekujem 14,6 odsto od 1. januara“, istakao je on.

On je dodao da bi inflacije u decembru mogla da bude jednocifrena oko 8,5 odsto.

Go to TOP