Na poziv Konakovića: Redžepi putuje na “SVEBOŠNJAČKI SABOR” u Sarajevu

Prizren 04.09. 2024

Pripremio: Berzati Berzat

Zamjenica premijera Kosova Emilija Redžepi, ujedno i predsjednica NDS-a će se odazvati pozivu ministra vanjskih poslova i predsjednika stranke Narod i Pravda Elmedina Konakovića, na sastanak političkih predstavnika Bošnjaka regije koji organizira trećeg dana Bajrama, poručila je Emilija Redžepi.

Naravno da cu se odazvati pozivu gospodina Konakovica,a posebno poziv dobija težinu zato sto dolazi iz Bosne kojeg čekamo decenijama..

Samo ujedinjeni Bošnjaci zajedničkim udruženim snagama mogu biti brojčano vidljiviji svima po pitanju nacionalnog ,akademskog ,kulturološkog i sportskog djelovanja u svim našim republikama .

Svi smo mi i u obavezi prema našem narodu koji nas godinama podržava da ove veze medjusobno jačamo i njegujemo i na taj način zajedno sa svima u našem okruženju progresivno idemo prema putu Evropske Unije.

Podržavam i uvijek sam podržavala na nadgranična okupljanja. Bošnjaci rade i moraju nastaviti raditi na tome da postojanje i identitet jednog naroda nisu ograničeni na granice jedne države ili teritorije.

Go to TOP