Mnoga tražena lica u bjekstvu godinama: Duga lista traženih, koje policija godinama ne može da locira

Za velikim brojem građana policija i dalje traga zbog raznih krivičnih djela. Fotografije i lični podaci su javni, ali im policija još nije ušla u trag. Jednog od njih juče je uhapsila policija. Krivična djela koja ih opterećuju su različitih kategorija.

Duga je lista imena osoba za kojima je Kosovska policija godinama javno tragala. Prema spisku koji je policija objavila na zvaničnom sajtu, postoje imena više od 100 osoba za kojima je godinama raspisana potjernica. Ima onih koji su traženi od 2019. godine.

Portparol KP, Bajram Krasnići, potvrdio je da postoje tri faze u kojima policija traga za osobom i da poslednja faza uključuje objavljivanje imena, prezimena i fotografije osumnjičenog.

Upravo je Fitim Doda pao u ruke policiji, jer je osumnjičen za pokušaj ubistva.

Uz Dodu, policija traži i Arjana Sijarina, koji je osumnjičen za pokušaj ubistva Naima Beriše i Ahmeta Beriše.

Potonji je istog dana u večernjim satima izašao da se obračuna sa pomenutim, gdje su nakon obračuna oružjem između dvije grupe, 29-godišnji Egzon Haziri i prolaznica Zejnie Gaši ubijeni.

U međuvremenu, Sijarina još nije lociran i nalazi se na slobodi.

U bjekstvu su i braća Naim i Ahmet Beriša, traženi zbog teškog ubistva.

U bjekstvu od 19. marta nalazi se i Škeljzen Ahmeti, osumnjičen za “Pokušaj ubistva” i “Neovlašćeno vlasništvo, kontrola, posjedovanje oružja”. Ahmeti je sin šefa KRU-a Đakovica, Ismeta Ahmetija.

Od avgusta prošle godine traže se i Dukađin Nikolaj, zvani Duka. Bio je uključen u slučaj Bon Vivant u kojem je jedna osoba ubijena, a nekoliko je povrijeđeno. Kako se navodi u saopštenju KP, Nikolaj se traži zbog umješanosti u krivična djela teško ubistvo u pokušaju, izazivanje opšte opasnosti, upotreba oružja ili opasnog vozila, kao i posjedovanje, kontrola ili neovlašćeno držanje oružja.

Za teško ubistvo se traži i 17-godišnjak. On je 11. septembra prošle godine navodno vatrenim oružjem ubio Valjmira Breznicu. U ovom incidentu je povrijeđena i supruga žrtve. Lord Siljaj je identifikovan mjesecima nakon incidenta, pošto je policija ranije objavila samo njegovu fotografiju. Ima i holandsko državljanstvo.

Pored ubistava i pokušaja ubistva, policija traga i za osobama za razbojništvo i druga krivična djela.

Korab Gaši se i dalje traži zbog pljačke zlatare “Diakos”. Protiv njega postoji aktivna naredba pravosudnih organa.

Na spisku traženih lica nalaze se i lica za ratne zločine, teške krađe, razbojništva, neovlašćeno držanje oružja i druga krivična djela.

Go to TOP