Ministar Svečlja: Tjelohranitelj Vučićevog sina je učestvovao u terorističkom napadu

Đeljalj Svečlja, ministar unutrašnjih poslova Kosova, saopćio je novu informaciju koja direktno dovodi u vezu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića sa napadom na sjeveru Kosova.

O svemu tome govorio je u emisiji ‘Istraga sedmice’ Hayat TV. Kaže da se trenutno vodi najveća istraga u historiji Kosova.

  • Već nekoliko dana veliki broj istražitelja radi danonoćno da vidimo šta se sve desilo u Banjskoj i ko je je bio uključen. Našli smo dokumentaciju jednog od terorista koji prema našim dokumentacijama je nekoliko puta bio na Kosovu zajedno sa sinom Aleksandra Vučića. Zadnjih pet puta kad je Danilo bio na Kosovu, četiri puta je bio sa teroristom Miloradom Jovićem. Zajedno sa ostalima koji su uhapšeni ili se potražuju. Bili su u raznim mjestima na sjeveru Kosova. To je još jedan dokaz da Vučić zajedno sa ministrom odbrane i šefom armije bili su uključeni. Što se tiče sina Aleksandra Vučića, on je već nekoliko puta bio persona koja je okupljala sve ekstremiste. Sad dokazujemo njegove direktne veze sa najekstreminijm elementima na tom području. Tjelohranitelj sina Aleksandra Vučića je učestvovao u terorističkom napadu na sjeveru Kosova – otkriva Svečlja.

Također, Svečlja je demantovao informaciju da je oružje koje je korišteno u terorističkom napadu na Kosovu proizvedeno u BiH.

Go to TOP