Driver Booster - Download Free for Windows 11, 10, 8, 7

Driver Booster: Free updater for Windows 11/10. Renew drivers for graphics, USB, audio, screen, network, printer, and mouse efficiently.!
Get it now for FREE !

Driver Booster Driver Booster Download

Mere EU nepravedne, nema kompromisa sa ustavnošću zemlje

Premijer Aljbin Kurti rekao je da Kosovo ne može da pravi kompromis ni sa vladavinom prava ni sa ustavnošću zemlje, pa će nastaviti sa sprovođenjem vladinog programa, dodajući da se nada da će privremene mere Evropske unije biti kratakog veka prenosi Kosova.info

Tokom inauguracije novog parka u selu Davidovce u Štimlju, Kurti je nazvao ove mere nepravednim.

“Ovo nisu sankcije, ali je istina da su privremene ali nepravedne mjere jer su Kosovo i njegova vlada najdemokratskija, proevropska i najnaprednija država i izvršna vlast. S druge strane, imamo stalnu konfrontaciju sa raznim oblicima agresije iz Srbije, koja je autokratska i proruska država i koja se nije suočila sa svojom zločinačkom prošlošću na prostoru bivše Jugoslavije, gde je izazvala četiri rata. U svakom slučaju, radimo svoj posao, ali ne zaboravimo da ne možemo ići na kompromis ni sa vladavinom prava ni sa ustavnošću naše zemlje, tako da ćemo nastaviti sa realizacijom našeg programa Vlade i nadamo se da će ove privremene mjere biće veoma kratka kako bi i podrška i evropska pomoć bila potpuna jer je Kosovo zemlja kojoj je potrebna podrška u svom razvoju“, rekao je on.

Kurti je dalje rekao da je Kosovo spremno i zainteresovano mnogo više od Srbije za normalizaciju sa de facto priznanjem u centru.

„Stol za dijalog je za implementaciju sporazuma za punu normalizaciju, ali i za deeskalaciju. Spremni smo, mnogo više nego druga strana, za normalizaciju sa de facto priznavanjem u centru, za međusobno priznavanje, ali smo zainteresovani i spremni za deeskalaciju situacije, o kojoj sam javno govorio u celom jezike koje poznajem da bi na severu Kosova bio mir i spokoj, ali i Kosovo i Srbija kao dve zemlje za izgradnju susedstva evropskog tipa“, rekao je on.

Povodom parka koji je svečano otvoren u nedelju, Kurti je rekao da ovaj park od 1 hektara ima vrednost od 124 hiljade evra.

„Sve velike odluke se donose za sadašnjost i budućnost, a ovo je za našu djecu. Želimo da ovaj park postane mjesto gdje će svi stvarati dobre trenutke. Upravo ti prostori povezuju pojedinca sa zemljom. Ovaj park je 124 hiljade evra za 1 hektar”, rekao je on.

Ovom događaju u nedelju prisustvovali su i predsednik opštine Ćemajlj Aljiu i ambasador Nemačke na Kosovu Jorn Rohde.

Aljiu je, s druge strane, tražio podršku vlade u svakoj inicijativi opštine.

“Kao Vlada razumijemo koliko je potrebno dodati takve prostore, zato sam srećan što u ovom visokom prisustvu institucionalne hijerarhije želi ovaj park stanovnicima ove zemlje. Odlučili smo da ga nazovemo u ime države koja je doprinijela ovom parku, odnosno “Severna Vestfalija / Nordrhein-Westfalen”. Ne kažem da ćemo svakih šest mjeseci otvarati takav park, ali znamo da će nas premijer podržavati na svakom koraku”, rekao je on.

Dok je ambasador Rohde rekao da se nada da će sljedeći put posjetiti ovaj park sa svojom unukom, da se igra.

„Veoma sam srećan, jer je ove parkove otvarao spremnije nego one biznis parkove, čak i one za zabavu, ali parkovi za decu su od drugog značaja. Nadam se da će partnerstvo između dvije zemlje rasti i nadam se da ću sljedeći put biti ovdje sa svojom unukom da igram”, rekao je on.

Go to TOP