Driver Booster - Download Free for Windows 11, 10, 8, 7

Driver Booster: Free updater for Windows 11/10. Renew drivers for graphics, USB, audio, screen, network, printer, and mouse efficiently.!
Get it now for FREE !

Driver Booster Driver Booster Download

Mediji bojkotuju konferenciju ministarke Hajdari

Novinari su bojkotovali konferenciju ministarke industrije, preduzetništva i trgovine Rozete Hajdari nakon oduzimanja poslovnog sertifikata Kljan Kosova, prenosi Kosova.info.

Hajdari je počela da ponavlja vladinu verziju zatvaranja medija Kljan Kosova. Svi prisutni mediji koji su stavili mikrofone na govornicu, osim jednog medija, odlučili su da bojkotuju ovu konferenciju.

Bojkot se dogodio dan nakon što su kosovski novinari, uz podršku civilnog društva, održali protest protiv odluke Vlade da suspenduje licencu Kljan Kosova.

MINT je 14. juna podneo krivičnu prijavu protiv Trgovinskog preduzeća Klan Kosova. Krivična prijava je podneta sa “tvrdnjom da se u poslovnom listu, pri promeni vlasnika, pojavljuju Peć – Srbija i Đakovica – Srbija”.

Nakon toga, Kosovska agencija za poslovnu registraciju (ARBK) je poništila poslovni sertifikat Klan Kosova, ali je 21. juna tu odluku poništila. Međutim, dan kasnije, ARBK je poništio odluku od 21. juna.

Nakon žalbe Kljan Kosova, Komisija za razmatranje žalbi za registraciju preduzeća odlučila je 28. jula da je ARBK “postupila u skladu sa zakonom kada je suspendovala poslovni sertifikat Klan Kosova”.

Ambasade Francuske, Nemačke, Italije, Velike Britanije, Sjedinjenih Država i Evropske unije na Kosovu izrazile su, kako su naveli, duboku zabrinutost odlukom ministra industrije, preduzetništva i trgovine (MINT) da suspenduje licencu televizijskog poslovanja Klan Kosova.

Go to TOP