Medicinski potpomognuta oplodnja će se po prvi put nuditi u javnim ustanovama

Premijer Aljbin Kurti posjetio je Ginekološku kliniku u UKCK-u.

Nakon investicije od preko 5 miliona evra, Kurti je rekao da će ova klinika, pored ostalih renoviranja, prvi put imati centralno grejanje i klimatizaciju.

Ova investicija uključuje i medicinski potpomognutu oplodnju koja će prvi put biti ponuđena u javnim ustanovama, naglasio je Kurti.

„Klinika za ginekologiju u Univerzitetskom kliničkom centru Kosova (UKCK) je spremna. Bolji prostori, nove usluge, ugodnije okruženje. Od osam kreveta do jedne sobe, sada će biti samo dva, sa pripadajućim kupatilima i sanitarnim čvorovima. Klinika ima poseban prostor za usluge fetalne medicine i amniocenteze koji su do sada nedostajali u javnom zdravstvu, a po prvi put ima centralnu ventilaciju i klimatizaciju. Investicija od oko 5,5 miliona eura uključuje medicinski potpomognutu oplodnju (IVF). ) koji će se takođe prvi put nuditi u javnim ustanovama po pristupačnoj ceni”, napisao je Kurti.

Premijer je naglasio da se uz mjesečne naknade za njih i djecu dodaje i zaslužna briga o novopečenim majkama, njihovom zdravlju i bebama koje očekuju.

Go to TOP