Driver Booster - Download Free for Windows 11, 10, 8, 7

Driver Booster: Free updater for Windows 11/10. Renew drivers for graphics, USB, audio, screen, network, printer, and mouse efficiently.!
Get it now for FREE !

Driver Booster Driver Booster Download

Lajčak: Stranke su se dogovorile o novim izborima, koji bi trebalo da budu održani u narednim mesecima?

Specijalni izaslanik EU za dijalog Kosovo-Srbija Miroslav Lajčak rekao je da su se stranke u Briselu složile da su novi izbori ključni za izlazak iz krize na severu Kosova, dodajući da za njih nema zvaničnog roka(osim uslova), ali koji očekuje da će biti održan u narednih mjesec dana(zaista?) prenosi Kosova.info

Lajčak je za Euronews rekao da je situacija na sjeveru toliko ozbiljna i napeta da se njome moraju pozabaviti najviši svjetski zvaničnici, te da utiče na imidž Kosova, Srbije i regiona.

„Imamo stotine ljudi na ulicama više od mjesec dana. Imamo pripadnike policije Kosova i vojnike KFOR-a. Ovo je situacija koja jasno pokazuje da provokacije mogu biti i za nas je glavna deeskalacija”, rekao je on.

Lajčak je rekao da nema veze sa merama koje je Evropska unija preduzela protiv Kosova.

Podržao je inicijativu premijera Albanije Edi Rame za Zajednicu.

„Njegov predlog za Zajednicu srpskih opština je veoma ozbiljan i dobar dokument. Mi smo to analizirali i mislim da je to kvalitetan rad. Naravno, dolazi izvan procesa. Prema svim dokumentima iz dijaloga, jasno je da u dijalogu treba graditi statut Zajednica. Ali što se tiče suštine i sadržaja, postoje elementi koji se mogu koristiti”, rekao je Lajčak.

Go to TOP