Kvazianalitičari i “stručnjaci” propagande Kremlja u ulozi narodnog prosvećenja i propagande fašističkog režima

Priština, 03.06.2023
Autor:

Bolesne tendencije zamene teza, izjednjačavanja civilnog aktiviste i političkog zatvorenika Miloševićevog režima premijera Kosova Aljbin Kurtija sa kreacijom i marionetom aktuelne vlasti u Beogradu Srpske liste.

Neospornom razlikom između protesta na severu zemlje u Zvečanu kojom prilikom je rulja predvođena predstavnicima Srpske liste i kriminalnih proruskih strukura deoničara ove političke kvazistrukture Zvonko Veselinović – Milan Radoičić and Co.1 i ucenjenih kosovskih Srba koji se kao turisti razvoze po regionu prema potrebi.

1 (Na crnim listama Trezora SAD i ministarstva vanjskih poslova Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije zajedno sa predstavnicima režima Severne Koreje, Irana, Ruskog Saveza te narkokartela….).

Kojom prilikom je ranjeno i povređeno 30 pripadnika KFOR međunarodne mirovne misije NATO-a, napadnuti policajci i novinari i njihova opreme. Na čemu je osim “stratega” severnog suseda (Srbije (deteta/satelita)) pod uticajem i inercijom Ruskog Saveza (Majke Rusije) trebalo bi zabrinuti ne samo zemlje u regionu nego i šire pogotovo je eskalacija pred prolećnu ofanzivu za oslobađanje okupiranih delova Ukrajine od njenog poluostva Krim i šire.

Bezobzirna i lucidna zamena teza spinovanja kvazianalitičara

Pokušaj spinovanja i uspostavaljanja bizarne paralele sa Republičkim premjerom Aljbin Kurtijem proganjanogog čitav odrasli život od studentskih dana u srbijanskim zatvorima od tadašnjeg bezbednosnog aparata bivše Jugoslavije a nakon toga i na nezavisnom Kosovu kao jedan od hiljade kosovskih Albanaca politički progonjenih i gore.

I aktuelnih predstavika Srpske liste ( Kreacije i pajaca srbijanskog predsednika Aleksandra Vučića i tamošnjih bezbednosnih institucija) koja čitavo vreme od formiranja deo vlasti ne samo u institucijama Republike Kosova nego i paralelnih institucija Srbije na Kosovu (tzv. privremenih uprava ili bankomata kriminalnih struktura, obrazovnih institucija i sl.)

I da svi oni imaju više ličnih dohodaka raznoraznih stvarnih ili izmišljenih funkcija, nejasno je koga predstavljaju imajući u vidu socijalnu strukturu osoba koje su primorane da izlaze na proteste(kosovske Srbe).

Čime njihove dnevne živote ispunjene finasijskom neizvešnošću očima uprtim u Beograd čija zaštita uobičajeno jeste obrnuto proporcionalno njihovoj sigurnosti koja je sve gora i svakako razlog za prst na čelo.

Ono što bi se njihovi operatori(zvanični Beograd) trebali zapitati da li je potrebno da se pogleda realnost i rade na suživotu sa svojim susedima(zemlje u okruženju) imajući u vidu da je rejting ove strukture(Srpske liste) ispod 7 odsto podrške kod kosovskih Srba, nešto manji od rejtinga aktuelnog srbijanskog predsjednika koji je doživeo debakl na kontramitingu koji je pokazao da je “Car go!”.

Stavovi izrečeni u ovom tekstu odražavaju lično mišljenje autora (identitet zbog sigurnosti nije javan) ali ne nužno i stavove agencije Kosova.info.
Go to TOP